Hoe kan ik het best online inchecken?

Redactie - 2 december 2018

Hoe kan ik het best online inchecken?

Redactie - 2 december 2018

Voor de een is het een piece of cake, de ander durft het nog niet aan: online inchecken. Het kan je veel tijd schelen, maar als het niet lukt, zorgt het voor de nodige paniek en frustratie. Hoe kun je easy online inchecken? Inloggen, je gegevens invoeren en je stoel reserveren. En klaar ben je voor vertrek!

Hoe kan ik online inchecken

Beeld: rawpixel on Unsplash

Hoe check ik online in?

Voor je online gaat inchecken: controleer eerst vanaf wannéér je online kunt inchecken. Dit varieert van een paar dagen tot 24 uur van tevoren. De meeste luchtvaartmaatschappijen sturen je een e-mail wanneer je kunt inchecken. Bij het online inchecken zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten.

  • Inloggen: dit doe je met je ticketnummer of boekingscode, én het vluchtnummer. Soms kun je inloggen met je e-mailadres.
  • Je gegevens: zorg ervoor dat je gegevens kloppen met je boeking én je paspoortgegevens.
  • Stoel reserveren: vaak kun je bij het online inchecken al je stoel reserveren. Zéker een aanrader, tenzij je er extra voor moet betalen.
Hoe kan ik online inchecken

Beeld: chuttersnap on Unsplash

Voordelen van online inchecken

Het scheelt tijd. Véél tijd. Als je wilt inchecken bij een balie op de luchthaven, moet je namelijk drie uur voor vertrek aanwezig zijn. In de zomerperiode staan daar vaak lange rijen. Vanuit huis kun je op je gemak vanachter je computer jezelf en je medepassagiers inchecken. Dit is natuurlijk alleen een voordeel als je geen ruimbagage meeneemt. Een ander voordeel is dat je op de luchthaven meteen door de security kunt en op je gemak naar de gate loopt. Zo begint je vakantie naar Griekenland of je stedentrip naar Sevilla zonder stress.

Op zoek naar een accommodatie in Sevilla? Dit zijn onze best beoordeelde B&B’s.

Hoe kan ik online inchecken

Beeld: nrd on Unsplash

Voordelen van inchecken op het vliegveld

Het kost je misschien wat meer tijd, maar het kan je wat meer rust geven als de baliemedewerker je handmatig incheckt. Bovendien kun je meteen je bagage afgeven. Voor de bagage drop-off staan vaak lange rijen en zelf bagage inchecken en labelen vindt niet iedereen handig. Dan maar wat eerder aanwezig. Heb je wel wat extra tijd om tax-free te shoppen!

Hoe kan ik online inchecken

Beeld: Przemyslaw Marczynski on Unsplash

Klaar voor vertrek?

Nog niet helemaal. Je hebt namelijk nog een instapkaart nodig. Je kunt deze uitprinten of ervoor kiezen om je boarding pass per sms te ontvangen in de vorm van een QR-code. Je kunt ‘m ook uploaden naar een app als Passbook of Wallet op je smartphone. Nu ben je er echt klaar voor! Je kunt je koffer inpakken voor een welverdiende wintersport of vakantie naar de zon

Nu dit geregeld is, geniet van die heerlijke vakantie!