Hoe kan ik geld besparen op vakantie? Tijd voor budgettips!

Redactie - 14 januari 2019

Hoe kan ik geld besparen op vakantie? Tijd voor budgettips!

Redactie - 14 januari 2019

Wil jij voor een prikkie naar de zon? Een goedkope vakantie vergt een goede voorbereiding. Zoals het ideale moment om te boeken, de locatie van je hotel en het boeken van excursies. Tijd voor budgettips!

all inclusive

Beeld: Pixabay

Ga voor een all-inclusive vakantie

Een all-inclusive vakantie is vaak goedkoper dan een pakketreis of een vakantie waarbij je vlucht en accommodatie los boekt. De kosten voor het hotel zullen iets hoger uitvallen, maar er zit dan ook veel bij de prijs inbegrepen. Maaltijden natuurlijk, maar ook dingen als entertainment, gebruik van wellness en onbeperkt drankjes aan de bar. In Turkije en Egypte vind je veel all-inclusive hotels, maar Kaapverdië is bijvoorbeeld ook een populaire all-inclusive bestemming. Tip: vergelijk op Zoover de prijzen en beoordelingen van verschillende all-inclusive hotels voor de beste deal.

geld besparen op vakantie

Beeld: Pixabay

Boek op doordeweekse dag

Boek je vakantie op een doordeweekse dag. Vaak liggen de prijzen dan iets lager, omdat de meeste mensen in het weekend boeken. De Consumentenbond zocht het een keer uit en dinsdagmiddag blijkt het moment waarop vakanties het goedkoopst zijn. Daarnaast is het voordeliger om ’s nachts of ’s morgens vroeg te vliegen. Zorg dan wel voor een lift naar het vliegveld, anders betaal je je weer blauw aan de taxi. Check hier hoe je nog meer kunt besparen op je vliegtickets.

handbagage

Beeld: Pixabay

Reis met alleen handbagage

Het is even passen en meten, maar voor korte trips kun je alles wat je nodig hebt vaak wel kwijt in een koffer voor handbagage. Check wel van te voren goed wat de afmetingen en regels zijn met betrekking tot reizen met handbagage, die willen nog wel eens verschillen per luchthaven.

gratis stadstour

Beeld: Pixabay

Ga voor free tours

Upcoming in grote steden zoals Parijs en Barcelona zijn ‘free tours‘. Deze zijn vaak leuker dan een standaardtour en ook nog eens gratis. Bijna gratis dan: de gids stelt een fooi aan het einde van de tour namelijk wel op prijs. En niet alleen tijdens je vakantie kun je een gratis stadstour doen, bij deze vliegvelden doe je een gratis city tour tijdens je tussenstop!

streetfood thailand

Beeld: Pixabay

Eet streetfood

Je kunt jezelf op vakantie best trakteren op een luxe etentje, als je het maar compenseert met een keertje zelf koken óf een heel fijn en goedkoop alternatief: streetfood. Ga af op de lekkere geur en kijk waar de locals in de rij staan en waarschijnlijk eet je een van je lekkerste maaltijden ooit, bijvoorbeeld een lekkere pad thai in Thailand.

budgettips

Beeld: Pixabay

Boek je excursie ter plekke

Vaak heb je de mogelijkheid excursies van tevoren te boeken of bij de reisleiding op de plaats van bestemming. Dat heeft z’n voordelen, want je krijgt informatie en het is makkelijk. Maar als je geld wilt besparen, kun je de excursie beter ter plekke bij de betreffende organisatie boeken. Dat scheelt je vaak bemiddelingskosten.

Heb jij nog tips voor geld besparen op vakantie? Laat je horen in de comments!