Hoe en waar kan ik in de woestijn kamperen?

Redactie - 7 januari 2019

Hoe en waar kan ik in de woestijn kamperen?

Redactie - 7 januari 2019

Denk je bij uitgestrekte woestijnen aan sprookjes uit duizend-en-een-nacht? En wil je dit zelf eens meemaken? Dan vraag je je vast af ‘hoe en waar kan ik in de woestijn kamperen? Dat kan in de woestijnen van Egypte, Marokko en Oman. Staat deze ervaring op jouw bucketlist? Lees snel verder!

Beeld: Unsplash – Ferran Feixas

Sprookjesachtig overnachten in Egypte

Altijd al eens in de woestijn willen overnachten, met om je heen niets dan stilte en een prachtig uitzicht op de heldere sterrenhemel? Deze onvergetelijke ervaring combineer je eenvoudig met een luxueuze zonvakantie in Hurghada of El Gouna. Vele (lokale) aanbieders bieden één- of meerdaagse excursies aan, waarbij je overdag per jeep, quad of kameel de woestijn verkent, om in de avond je tent op te zetten en gezamenlijk te eten rond het betoverende kampvuur. Wanneer het tijd is om je op te maken voor de nacht, kies je voor het comfort van je tent, maar nóg leuker is het om te kiezen voor een overnachting in de buitenlucht. In plaats van slapen kun je nu eens sterren tellen! We weten zeker dat je deze ervaring nooit zult vergeten. Bucketlist? Check!

Beeld: Zoover

Tip: na een geweldige excursie als deze is niets lekkerder dan weer ’thuis’ te komen bij je eigen comfortabele accommodatie. Geniet bijvoorbeeld van alle faciliteiten van Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort in Hurghada. Stephanie bezocht recent het hotel. ‘Wat een fantastisch resort! Alles was schoon, het eten heerlijk, voldoende ruimte voor alle bezoekers, mooi zwembad, nog mooier strand, vriendelijke en behulpzame staf.’ Reviewcijfer Zoover: 9,7.

Beeld: Unsplash – Katerina Radvanska

Oman? O, man!

Als je weet dat Oman voor bijna driekwart uit woestijn bestaat, dan kun je je voorstellen dat je vast wel een plekje kunt vinden om je tent op te zetten. Maar in Oman gaan ze graag een stapje verder: maak je woestijnovernachting écht onvergetelijk door te slapen in een lokale hut of bedoeïenenhuisje. Een van de meest populaire plekken om dit te doen is Wahiba Sands, op ongeveer twee uur tijden van hoofdstad Muscat. Slapen tussen de kamelen en dromedarissen, in de middle of nowhere en onder een heldere sterrenhemel. Hoe duizend-en-een-nacht wil je het hebben?!

Must-do: een woestijnovernachting is natuurlijk niet compleet zonder een tocht op de rug van een kameel of dromedaris. Waan je een echte woestijnbewoner en neem de sprookjesachtige omgeving in je op. Wanneer je bij thuiskomst de vraag krijgt hoe Oman was, kun je maar één ding antwoorden: ‘Oman, O, man, wat geweldig!’

Beeld: Unsplash – Federico Gutierrez

Magische overnachting in de woestijn van Marokko

De veelzijdigheid van Marokko als vakantiebestemming blijft ons verbazen. Van bijzondere steden als Marrakesh tot de pittoreske dorpjes die zo uit een sprookjesboek lijken te komen: de sfeer is ongeëvenaard. Maar er is één ervaring die er voor veel vakantiegangers uitspringt: een overnachting in de grootste woestijn ter wereld: de iconische Sahara. In het zuiden van Marokko stap je in een jeep die je langs een voortdurend veranderend landschap leidt. Vanuit  Marrakesh en Fez worden twee- of meerdaagse excursies georganiseerd. Je gaat de Sahara in, rijdt daar kameel en luncht, dineert én slaapt bij lokale bewoners. Een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet. En dat is niet overdreven!

Beeld: Zoover

Overnachtingstip van Zoover: het zwembad van Hotel Kenzi Club Agdal Medina is ideaal om al het zand weer van je af te spoelen. Bestel een ijskoud drankje aan de bar en geniet na van de bijzondere ervaring die je net hebt meegemaakt. Reviewer Wobben zegt hierover: ‘Prima hotel. Er werd van alles gedaan om ons een zo plezierig mogelijke vakantie te bezorgen en dat is gelukt. Zeer zeker een aanrader.’ Reviewcijfer Zoover: 8,6.

Zou jij een keer in de woestijn willen overnachten? Vertel ons in een reactie waarom dit op jouw bucketlist staat.