Heb je de Griekse eilanden Kos, Rhodos en Corfu inmiddels uitgespeeld? Dan is het tijd om het meest noordelijk gelegen Griekse eiland Thassos te ontdekken. Het eiland is groen, bergachtig, onontdekt en biedt prachtige zandstranden en baaien. Dit zijn de highlights op het Griekse Thassos die je niet mag missen.

Highlights Thassos zonsondergang

De zonsondergang in Thassos-stad

Een van de mooiste highlights op Thassos is de prachtige zonsondergang. Strijk minimaal een avond tijdens je vakantie neer op een van de vele terrassen in Thassos-stad en geniet van de zonsondergang met een Griekse ouzo in de hand. De zon zal langzaam verdwijnen achter de stenen rotsen, terwijl de lucht spectaculair oranje kleurt. Adembenemend mooi!

Golden Beach

Een vakantie naar Thassos is niet compleet zonder een dag op Golden Beach te hebben doorgebracht. Dit zandstrand is 2,5 kilometer lang en heeft het predicaat Blue Flag al meerdere keren ontvangen. Dat betekent dat het een schoon strand is. Kindvriendelijk is het ook: het strand loopt heel langzaam af in zee. Aan faciliteiten geen gebrek. Langs het strand kun je je ijskoude drankje bestellen bij een van de vele restaurants of beachclubs. Ook zijn er strandbedjes en parasols te huur, wat heerlijk is als je met kinderen op vakantie bent.

Tip: Appartement Villa Eleni ligt aan Golden Beach en krijgt van jullie een dikke 9. Vooral de hoeveelheid ruimte, goede hygiëne en de ligging scoren goed. Reviewer Lizet legt uit: ‘Ruim appartement met twee grote terrassen en comfortabele stoelen. Geweldig uitzicht! Wifi goed. Dicht bij het mooie zandstrand.’

Archeologisch Museum

Thassos werd al duizenden jaren voor Christus bewoond en gelukkig zijn er veel archeologische opgravingen gedaan. Een deel is tentoongesteld in het Archeologisch Museum in Thassos-stad. Potten, pannen, juwelen, beelden en meer opgravingen uit de oudheid vertellen je de geschiedenis van het eiland. Het pronkstuk is het 3,5 meter hoge standbeeld van een man.

Kastro

Het bergdorpje Kastro wordt genoemd als oudste dorp van het eiland. Lange tijd was het dorp onbereikbaar. Sinds er een asfaltweg is aangelegd vanaf Limenaria kunnen vakantiegangers een kijkje nemen in dit traditionele dorp. Tot aan het einde van de negentiende eeuw was het dorp bewoond. De inwoners trokken langzaamaan weg naar de kust vanwege de werkgelegenheid, waardoor het een onbewoond spookdorpje werd. Afgelopen jaren zijn tientallen bewoners verhuisd naar Kastro. Ze hebben het dorp weer opgebouwd in traditionele stijl, met sfeervolle witte stenen huisjes. Volgens velen is het uitzicht op zee de rit richting Kastro al meer dan waard.

Giola

Giola is een lagune, een natuurlijk zwembad, tussen de rotsen. Het zeewater kleurt in de zon prachtig groen. Het water is een stuk warmer dan het zeewater en is veilig om in te zwemmen. Giola ligt in het zuiden van Thassos. Deze populaire bezienswaardigheid is een bezoek zeker waard.

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

13 februari - 2020

Reacties