Gratis uitjes in de voorjaarsvakantie

Redactie - 14 februari 2020

Gratis uitjes in de voorjaarsvakantie

Redactie - 14 februari 2020

De voorjaarsvakantie is de perfecte gelegenheid om toerist in eigen land te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een van deze gratis uitjes in de voorjaarsvakantie. Je zult ontdekken hoe avontuurlijk (en groen!) Nederland eigenlijk is. Bovendien kun je ervaren hoeveel unieke dingen je kunt doen zonder bergen geld uit te geven.

gratis uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Gratis uitjes in de voorjaarsvakantie: de natuur in!

Nu het voorjaar dichterbij komt, biedt de natuur weer een berg aan avontuurlijke uitstapjes. Gratis en voor niets! Ga bijvoorbeeld voor een wandeling in een bos in de buurt, een lange strandwandeling bij Zandvoort of een speurtocht op de Veluwe. Zin in nóg meer avontuur? Check dan ook een van de volgende activiteiten.

1. Bezoek de boerderij

Een topactiviteit tijdens een warme lentedag: geitjes tellen bij Geitenboerderij Geertjes Hoeve. Behalve héél veel geitjes, hebben ze hier een indrukwekkend wagenpark aan skelters, driewielen, pannenkoeken en een gi-gantisch varken. Een van de leukste gratis uitjes in de voorjaarsvakantie rondom Utrecht. Geitenboerderij Geertjes Hoeve ligt in Haarzuilen, niet ver van Maarssen.

Gratis uitjes in de voorjaarsvakantie

2. Check De Paardenkamp in Soest

Nog meer gratis uitjes in de voorjaarsvakantie voor dierenliefhebbers? In Soest verwelkomen ze je graag bij paardenpension De Paardenkamp. Hier wonen maar liefst 120 paarden en pony’s, die lekker genieten van hun oude dag. Je kunt er lekker knuffelen met de paarden of de interactieve tentoonstelling bezoeken.

Gratis uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

3. Trotseer een blotevoetenpad

De lente in je bol tijdens de voorjaarsvakantie? Parkeer die winterboots en ga voor een frisse belevenis. Van Elsendorp tot Twello: op steeds meer locaties vind je blotevoetenpaden. Benieuwd waar je zo’n tof wandelpad vindt bij jou in de buurt? Check ons overzicht van leukste blotenvoetenpaden van Nederland.

Een vakantie maken van je natuurbelevenis tijdens de voorjaarsvakantie? Boek een vakantiehuisje en geniet nóg langer van de frisse buitenlucht. Onder andere op recreatieboerderij De Keutenberg in het Limburgse Valkenburg verblijf je midden in de natuur. Ook Vakantiepark ’t Eekhoornnest in Soest is volgens de reviewers een goede optie.