Goed nieuws: vakantie naar Turkije goedkoper

Redactie - 2 maart 2020

Goed nieuws: vakantie naar Turkije goedkoper

Redactie - 2 maart 2020

Een vakantie naar Turkije is vanaf maandag enkele tientjes goedkoper. Toeristen hebben namelijk geen toeristenvisum meer nodig en dat scheelt per persoon al ruim dertig euro in de portemonnee.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte vorige maand bekend dat toeristen uit Nederland geen visum meer hoeven aan te schaffen. Met een visum kon je als toerist negentig dagen in Turkije verblijven. Ook reizigers uit België, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk hebben vanaf maandag vooraf geen toestemming meer nodig om Turkije in te mogen. Turkije wil meer toeristen aantrekken en tegelijk de economische en culturele banden met de landen verder aanhalen.

Vakantie Turkije goedkoper bazaar

Populaire Turkse badplaatsen

Het land trekt jaarlijks miljoenen toeristen, onder wie veel Nederlanders. Badplaatsen als Alanya en Side zijn populair. Ook Marmaris en Antalya trekken jaarlijks veel vakantiegangers uit Nederland. Door de afschaffing van de visumplicht voor Nederlanders wordt een vakantie in Turkije goedkoper dan het al was. Dat zijn toch een paar tientjes die je weer kunt uitgeven aan een leuke uitje op vakantie of een extra cocktail aan het strand.

Liberty Hotels Lara Vakantie Turkije goedkoper 2020

Beste all-inclusive hotels in Turkije

Turkse badplaatsen staan vooral bekend om enorm goed beoordeelde all-inclusive hotels aan het strand. Zorgeloos genieten van je vakantie en onbeperkt heerlijk eten en drinken in een luxe hotel. Wat wil je nog meer? Dit is de top 5 best beoordeelde hotels in Turkije:

Bron: ANP