Om deze gekke redenen moest een noodlanding gemaakt worden

Redactie - 7 augustus 2019

Om deze gekke redenen moest een noodlanding gemaakt worden

Redactie - 7 augustus 2019

Het zal je maar gebeuren: ben je onderweg naar een mooie bestemming, moet je vliegtuig een noodlanding maken. En wel om een heel gekke reden! Dit zijn 7 bizarre redenen waarom vliegtuigen een noodlanding hebben moeten maken.

Beeld: Fredrik Öhlander via Unsplash

1. Hond maakt vrachtluik open

Een hond die eerder dit jaar tijdens een vlucht naar Moskou in het laadruim van een Boeing 737 zat, was het daar niet helemaal mee eens. Zijn hok zat niet goed dicht en hij ontsnapte. In paniek beet de viervoeter wat kabels door en toen ging het vrachtluik open. In de cockpit ging het alarm af en de piloot zorgde ervoor dat het vliegtuig een veilige noodlanding maakte. Gelukkig raakte niemand gewond, ook het beestje zelf niet.

2. Stinkende passagier

Afgelopen zomer maakte een Transavia vliegtuig van Gran Canaria naar Schiphol een noodlanding in Portugal. De reden? Een mannelijke passagier die zo erg stonk, dat andere mensen er onwel van werden. Uiteindelijk bleek de man ernstig ziek te zijn en is hij helaas overleden in het ziekenhuis in Portugal.

Vlieg je binnenkort ook naar Portugal? Verblijf dan eens in de volgende hotels: Aparthotel Dunamar, beoordeeld met een 8,3, Aparthotel Alfagar II, beoordeeld met een 8,6 of Aparthotel Four Views Oasis waarover vakantieganger Anja laat weten: ‘Een mooi hotel, vriendelijke ontvangst. Een mooie ruime kamer met goede service. Het eten is lekker, buffet vorm maar alles wordt tot het laatst toe aangevuld. Lekker heel veel vers fruit.’

Beeld: Alex Hockett via Unsplash

3. Baby op komst

In een vliegtuig dat vanaf Schiphol was vertrokken richting Atlanta besloot een baby ter wereld te willen komen. Net na vertrek begon de bevalling van de passagier en om de baby zo veilig mogelijk geboren te laten worden, maakte de piloot een noodlanding in Ierland. Niet veel later beviel de vrouw van een gezonde baby in het ziekenhuis. Het vliegtuig liep twee uur vertraging op…

4. Piloot gooit koffie om

Geloof het of niet, maar deze piloot was nog niet helemaal wakker tijdens zijn ochtendvlucht. Hij dacht dat een kop koffie hem goed zou doen, maar die gooide hij per ongeluk over het bedieningspaneel in de cockpit. Alle alarmbellen gingen af en de piloot kon niet anders dan een noodlanding maken. Pas de volgende dag konden de passagiers verder met een ander vliegtuig. Oeps.

5. Een sissende medereiziger

Een nietsvermoedende piloot van een vliegtuig uit Australië hoorde opeens gesis naast zich. Hij schrok zich natuurlijk rot toen het een slang bleek te zijn! Het beestje had zich verstopt en kwam zo het dashboard uitgekropen. De piloot wist niet hoe gevaarlijk de slang was, dus hij maakte een noodlanding zodat een kenner het dier kon verwijderen. Het liep met een sisser af.

Beeld: Laurent Perren via Unsplash

6. Opgesloten op het toilet

Tja, opgesloten zitten op het vliegtuigtoilet is voor niemand fijn. Maar als piloot is het ook nog eens niet heel handig. De piloot van een passagiersvliegtuig kwam vast te zitten, omdat de hendel afbrak. Ook de co-piloot kreeg de deur niet open, dus hij besloot voor de veiligheid van iedereen in het toestel, een noodlanding te maken. De piloot had in elk geval alle tijd om een zenuwenplasje te doen…

7. Noodlanding, duur grapje

Een passagier aan boord van een vliegtuig van Turkish Airlines dacht grappig te zijn door een wifi-netwerk aan te maken dat ‘bom aan boord’ heette. Medepassagiers konden er niet om lachen en er brak zelfs paniek uit in het vliegtuig. De piloot zette het toestel met een noodlanding veilig aan de grond en liet het checken op explosieven. Gelukkig was het slechts een ‘grap’.

Bron: BNN, lindanieuws, Reistips, Aviclaim, rtlnieuws