Files naar het strand vermijden? Ga dan naar een van deze heerlijke stranden!

Redactie - 19 juli 2019

Files naar het strand vermijden? Ga dan naar een van deze heerlijke stranden!

Redactie - 19 juli 2019

Geen gebrek aan kilometers strand in kustland Nederland, aan bezoekers helaas ook niet. Zodra de zon schijnt pakt men massaal de auto richting kust. Wees slim, en ga voor een van onderstaande stranden. Dan heb je niet alleen het strand (bijna) voor jezelf, je bent er ook nog eens in no time. In elke provincie vind je wel zo’n fijn, afgelegen strand waar jij heerlijk een dagje in de zon kunt liggen. Wij geven je de beste opties!

1. Strand bij Bergen aan zee

Door Bergen aan zee rijden, is sowieso geen straf. Ook het strand doet bijna pittoresk aan, net als het dorpje. Hier vind je drie kilometer aan zandstrand, waar je heerlijk kunt liggen en zwemmen. Of door het prachtige duingebied wandelen. En na zo’n dagje eet je lekker een hapje in Bergen. Of je slaapt er, bijvoorbeeld hier. Reviewer Katrien: ‘Heerlijk relaxed hotel, met aandacht voor zowel volwassenen als kinderen. Iedereen is zeer vriendelijk en servicegericht. De kamer is mooi en ruim, de kinderen sliepen in een fantastisch stapelbed met twee tv’s. Wat een feest voor onze meiden!’

2. Strand bij Langevelderslag, Noordwijk

Noordwijk aan Zee is zéker geen onbekende badplaats. Dit rustige strand ligt lekker geïsoleerd en vind je aan de noordkant van Noordwijk. Niks massatoerisme, duur strandbedje en wachten op een tafeltje! Hier heb je het strand echt bijna zo goed als voor jezelf. Een parkeerkaartje voor een dag kost ook maar drie euro. Wil je een hapje eten? Schuif dan aan bij restaurant Nederzandt. Have fun!

 3. Strand bij Westhove – Zeeland

Westhove ligt precies tussen Domburg en Oostkapelle in. In die twee dorpjes is het een komen en gaan van strandgenieters, maar precies ertussenin is het de rust die overheerst. Hoe fijn is dat? Leg je handdoekje neer ter hoogte van Kasteel Westhove, dan heb je geen last van rondstruinende obers, harde muziek en geruzie om windschermen. Wat je wel hoort? De golven, vogels en je eigen ademhaling. ’s Nachts kun je heerlijk slapen op deze camping in Oostkapelle.

4. Strandslag Falga en Drooghe Weert