Eindelijk bevestigd: vakantie is goed voor je relatie en seksleven

Redactie - 12 februari 2020

Eindelijk bevestigd: vakantie is goed voor je relatie en seksleven

Redactie - 12 februari 2020

Stelletjes die samen reizen hebben een diepere connectie. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat het delen van nieuwe ervaringen kan helpen bij het verdiepen van je relatie. Ook is meer dan de helft van de koppels het erover eens dat reizen belangrijk is om de vonk levendig te houden. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Travelocity.

Vakantie goed voor relatie Rome

Vakantie goed voor je relatie

Reizende partners vinden dat ze een beter seksleven hebben dan partners die thuisblijven. Eén op de drie is van mening dat een vakantie hun seksleven heeft verbeterd. Ook zijn veel stellen na de vakantie meer verliefd dan voor de vakantie,

Travelocity ontdekte ook dat één op de drie stelletjes nog nooit samen met elkaar op vakantie is geweest.

Top 5 romantische bestemmingen

Er zit dus niks anders op: boek samen een vakantie! Een vakantie is goed voor je relatie.

  1. Parijs. Oui, oui, Paris. De stad van de liefde. Samen wandelen langs de Seine, op zoek naar ‘Ik hou van jou’ op Le Mur waarop in 311 talen en dialecten de liefde wordt verklaard en samen picknicken in het gras onder de Eiffeltoren. Als dat geen liefde is.
  2. Florence. Samen maak je in Florence lange wandelingen door die pittoreske Italiaanse straatjes en ’s avonds eet je spaghetti met een limoncello on the side.
  3. Brugge. Ga samen een lang weekend naar Brugge om te genieten van de sprookjesachtige stad. Samen wandelen van het gezellige centrum en Belgische chocolade eten tot je niet meer kunt.
  4. Fez. Geniet in Fez van de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken door samen een tajine te bestellen. Wandel hand in hand door de medina waar ze allerlei prachtig handwerk verkopen.
  5. Rome. In Rome duik je samen in de eeuwenoude geschiedenis van het land. Bezoek het Colosseum, het Pantheon en gooi een muntje in de Trevi-fontein, terwijl je wenst hier samen over twintig jaar terug te keren.

Bron: ANP