Trend: de ultralange vlucht

Redactie - 12 februari 2020

Trend: de ultralange vlucht

Redactie - 12 februari 2020

Moest je vroeger nog heel vaak overstappen voor een vliegreis van bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland naar de Verenigde Staten, tegenwoordig zijn er steeds meer ultralange vluchten waarbij je zonder tussenstops van de ene plek van de wereld naar de andere vliegt.

Ultralange vluchten: beeld uit vliegtuigraam

Ultralange vlucht: tijdwinst

Volgens Lonely Planet is Nieuw-Zeeland erg enthousiast om de oostkust van Amerika dichterbij te brengen op een manier waarop je gewoon kunt blijven zitten. Voor reizigers wordt het dan ook steeds aantrekkelijker om zo’n ultralange vlucht te maken. Zo kun je met Air New Zealand sinds november 2019 direct vliegen tussen Auckland en Chicago. De directe vluchten tussen beide steden duren ongeveer 15 tot 16 uur, dat is minstens 4 uur ten winst opzichte van de vluchten met tussenstop. Kom je vanuit Nieuw-Zeeland en is Chicago niet je eindbestemming? Dan kun je door naar naburige steden zoals Boston, New York, Philadelphia en Washington, D.C.

Om je gelijk ook leuke accommodaties te tippen in New York: midden op Times Square vind je het Hotel Riu Plaza New York Times Square. Met een gemiddelde van 8,6 zit je hier zeker weten goed.

Boeing

Waarom zijn ultralange vluchten een trend?

Allereerst omdat reizigers steeds vaker zonder overstap willen vliegen. Daarnaast zijn de lagere brandstofprijzen en de nieuwe lijnvliegtuigen zoals de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A350 redenen dat maatschappijen steeds vaker langere vluchten tussen de 13.000 en ruim 14.500 kilometer kunnen afleggen zonder tussenstop.

Nog langer vliegen

Dat de vluchten steeds langer worden en je in zo’n ultralange directe vlucht de hele wereld over kunt vliegen bewijst de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Recent kwam een testvlucht na een vliegduur van 19 uur en 16 minuten vanuit New York aan de op luchthaven van Sydney.
De veertig passagiers en tien bemanningsleden aan boord van het vliegtuig werden getest om te zien hoe hun slaappatroon was en welke methoden hielpen de jetlag van 15 uur door te komen. Met de resultaten zal Qantas het aanbod van lange-afstandsvluchten verder verfijnen. Zoals het er nu naar uitziet kun je vanaf 2022 aan boord stappen voor een rechtstreekse vlucht tussen New York en Sydney.

Stoel wisselen in het vliegtuig

Wat doe je aan boord?

Maar hoe breng je die lange, lange vliegtijd een beetje gezellig door? Wel, je kunt natuurlijk een filmmarathon houden of beginnen aan het boek dat je al zo lang wilde lezen, of misschien wel schrijven. En natuurlijk kun je ook je tijd slapend doorbrengen. De toestellen van Air New Zealand op die route hebben de nieuwe Economy SkyCouch waarin je heerlijk kunt liggen. En lees hier tips om de beste stoel te vinden voor je ultralange vlucht.

Ultralange vlucht-lezen in vliegtuig

De top 10 ultralange vluchten

Volgens OAG, een portal met vluchtinformatie, is dit de top 10 met in kilometers de langste vluchten ter wereld.

10. Emirates. Van Dubai naar Los Angeles is 13.396 kilometer. Kun je gelijk bijkomen in Hotel Lost Angeles Airport Marriott. 
9. Etihad Airways. Van Abu Dhabi naar Los Angeles is 13.478 kilometer.
8. Delta Air Lines. Van Atlanta naar Johannesburg is 13.573 kilometer.
7. United Airlines/Singapore Airlines. Van San Francisco naar Singapore is 13.575 kilometer. In Hotel Handlery Union Square in San Francisco kun je je alvast relaxt voorbereiden op de lange reis.
6. Qantas. Van Dallas naar Sydney is 13.802 kilometer.
5. United Airlines. Van Houston naar Sydney is 13.829 kilometer.
4. United Airlines. Van Los Angeles naar Singapore is 14.096 kilometer.
3. Emirates. Van Auckland naar Dubai is 14.194 kilometer.
2. Qantas. Van Perth naar Londen is 14.499 kilometer.
1. De langste vlucht in kilometers: Qatar Airways. Van Auckland naar Doha is 14.526 kilometer.