Een kijkje in het (schunnige) moppenassortiment van piloten en cabin crew

Redactie - 2 september 2018

Een kijkje in het (schunnige) moppenassortiment van piloten en cabin crew

Redactie - 2 september 2018

Regelmatig geven we een kijkje achter de schermen in het vliegtuig. Van de geheimtaal van het personeel tot de geheimen die je niet wilt horen … Of je nu naar Bali of Barcelona vliegt, tijdens je vliegvakantie wordt er flink gelachen in de lucht. Dit zijn de (schunnige) moppen van vliegtuigpersoneel.

Waar gebeurd

Een man belt een vliegtuigmaatschappij om een vlucht te boeken. De dame van de klantenservice vraagt: ‘Met hoeveel mensen vliegt u?’ Waarop de man zegt: ‘Weet ik veel, het is toch jullie vliegtuig!’

piloten moppen

Beeld: Unsplash | Avel Chuklanov.

Weekendplannen

Na een lange reis zet een Boeing 747 de daling naar Londen-Heathrow in. De piloot bedankt de passagiers voor de vlucht en wenst ze een veilige verdere reis. Maar hij vergeet de intercom uit te zetten en wendt zich tot zijn co-piloot. ‘Zeg, Roger. Wat zijn jouw weekendplannen?’ Co-piloot: ‘Mijn vrouw wacht op me in het hotel en heeft tickets geboekt voor een show op West End. Heb jij nog plannen?’

Het cabinepersoneel en de passagiers genieten ondertussen mee met het gesprek. ‘Zoals je weet is mijn scheiding vorige week afgerond, dus ik ga het er flink van nemen. Ik neem een lang bad, bestel roomservice en daarna bel ik die nieuwe blonde stewardess, Susanne heet ze geloof ik. Ik neem haar mee uit voor een drankje, breng haar naar boven en laat haar alle hoeken van de kamer zien.’ Op dat moment klinkt er een luid gejoel van de passagiers. Susanne beseft dat de intercom nog steeds aan staat en rent door het vliegtuig, maar struikelt over de tas van een ouder dametje. Met haar benen gespreid belandt ze in het gangpad. De oude dame kijkt naar de argeloze jonge vrouw en zegt: ‘Je hoeft je niet te haasten liefje, hij gaat eerst in bad.’

En? Wat zijn jouw plannen die je direct uitvoert als je bij een fijne logeerplek – zoals het luxe Hotel Radisson Blu Milan of Hotel Andante in Barcelona – aankomt?

Een stewardess vraagt tijdens een vlucht aan een passagier: ‘Wilt u wat eten?’ Passagier: ‘Uit wat kan ik kiezen?’ Stewardess: ‘Uit ja of nee.’

helikopter moppen

Beeld: Unsplash | Epicurrence.

Helikopterexamen

Een helikopterpiloot moet vliegexamen doen. De examinator zegt: ‘Ik stel je drie vragen. Als je ze allemaal goed hebt, ben je geslaagd.’ De helikopter stijgt op. De examinator wijst naar een meter en vraagt aan de piloot: ‘Wat is dit voor meter?’ De piloot antwoordt: ‘De benzinemeter.’ Correct! De examinator wijst naar een andere meter en vraagt: ‘Wat is dit voor meter?’ ‘De hoogtemeter.’ En nu de laatste vraag: ‘Wat is dat ding boven ons, wat ronddraait?’ ‘Dat is de airco.’ De examinator schudt met zijn hoofd en zegt: ‘Helaas, dat is niet goed.’ De piloot zegt: ‘Nee? Moet u eens zien hoe benauwd u het krijgt, als ik dat ding uitzet!’

Koffers

Een man stond vorige week op Schiphol met drie koffers bij de incheckbalie: ‘Deze koffer moet naar Milaan, deze naar Barcelona en de laatste moet in Moskou zijn!’ Baliemedewerkster: ‘Maar meneer, dat kan helemaal niet!’ ‘Jawel, dat hebben jullie de vorige keer ook met mijn koffers gedaan!’

Tom Cruise

Waar zit Tom Cruise tijdens zijn vlucht?
In Risky Businessclass.

Motorproblemen

Een 747 had motorproblemen en de piloot instrueerde het cabinepersoneel om de passagiers te laten plaatsnemen en voorbereid te zijn op een noodlanding. Een paar minuten later vraagt de piloot aan de stewardessen of iedereen zit ingesnoerd. ‘Zeker. Behalve de advocaten. Die delen nog visitekaartjes uit.’

Beeld: Unsplash | Iker Urteaga.

Parachutes

Er zitten vijf mensen in een vliegtuig dat op het punt staat neer te storten: ’s werelds slimste man,’ s werelds rijkste man, de piloot, een oude man en een kleine jongen. Er zijn maar vier parachutes. Wie kregen er een parachute? De slimme man zei dat hij nog veel meer moest ontdekken en greep een parachute en sprong. De rijke man zei dat hij nog veel had te kopen en sprong met een parachute. De piloot had nog veel vliegtuigen om te vliegen en pakte ook een parachute. De oude man en kleine jongen hadden nog maar één parachute. Zegt de oude man tegen de jongen: ‘Ga jij maar, ik heb een langer leven geleid.’ Zegt de kleine jongen: ‘Het is oké meneer, de slimme man heeft mijn rugzak gepakt.’

Security

Een statistiekprofessor pakt het vliegtuig naar een conferentie. Bij security ontdekken ze een bom in zijn handbagage. Hij wordt onmiddellijk ondervraagd. ‘Ik begrijp het niet!’ roept de ondervragende officier. ‘Je bent een professional, een zorgzame familieman, een voorbeeld voor velen en nu wil je een vliegtuig oplazen?’ ‘Sorry, ik was nooit van plan om het vliegtuig op te blazen.’ ‘Waarom dan die bom?’ ‘Nou, statistieken tonen aan dat de kans op een bom in een vliegtuig 1/1000 is. Dat is vrij hoog als je erover nadenkt. Zo hoog dat ik geen gemoedsrust zou hebben tijdens een vlucht.’ ‘Waarom breng je dan zelf een bom mee?’ ‘De kans op 1 bom in mijn vliegtuig is 1/1000 en de kans dat er 2 bommen aan boord zijn is 1/1000000. Als ik er al een meebreng, is de kans dat er nog een bom is 1/1000000, en ik voel ik me een stuk veiliger.’

Deel jouw favoriete pilotenmoppen in een reactie!