Een huis in Italië voor een prikkie of zelfs gratis!

Redactie - 7 november 2019

Een huis in Italië voor een prikkie of zelfs gratis!

Redactie - 7 november 2019

Italië is een heerlijk vakantieland. Maar als je de droom hebt om in Italië te wonen dan kan dat nu letterlijk voor een prikkie. In steeds meer dorpen en kleine stadjes zoals Zungoli of Sambuca kun je voor een enkele duizenden euro’s een heel huis kopen. En in Cammarata op Sicilië worden de huizen nu zelfs voor niets weggegeven.

Tonnara di Scopello - Samuel FerraraBurgemeester Vincenzo Giambrone hoopt met deze actie de leegloop van zijn stad tegen te gaan. “Ik kan het niet uitstaan om dit prachtige, oude historische centrum leeg te zien en in een ruïne te veranderen. Het doet me pijn”, vertelt Giambrone aan CNN Travel.

Volgens Giambrone zijn er momenteel ongeveer een dozijn lege stenen gebouwen beschikbaar en met nog 100 andere verlaten huizen, allemaal gelegen in het oudste deel van Cammarata, zijn er ook plannen. Als de eigenaren tenminste meewerken.cammarata

Eisen en bonussen voor een gratis huis

Vanzelfsprekend zijn er wel eisen verbonden aan de gratis huizen. Kopers zijn verplicht de woningen binnen drie jaar te renoveren en moet er een borg van 5000 euro worden betaald. Jonge gezinnen met kinderen krijgen voorrang, paren die een baby krijgen, krijgen zelfs een bonus van duizend euro. Nieuwe eigenaars kunnen de gebouwen met meerdere verdiepingen ombouwen tot een privéwoning, een B&B, zoals de Globetrotter in Catania, dat maar liefst een 10 scoort, een hotel,  en daarbij kun je denken aan het fenomenaal scorende Villa Daphne in Giardini Naxos, winkels of zelfs een restaurant.

Etna - SiciliëOver Cammarata

Cammarata ligt op een hoogte van ongeveer duizend meter en ligt in het wilde zuidoostelijke deel van Sicilië, bekend om zijn slaperige dorpjes en het langzame tempo van het leven. Het dorp ligt in het hart van het regionale park van het Sicani gebergte en in het historisch centrum zijn alle kenmerken van het middeleeuwse dorp behouden. Al wandelend door de oude straten ruik je de jasmijn en hoor je de lichte wind de geschiedenis van het land fluisteren. Hoe idyllisch kan het zijn! Het stadje staat bekend als ‘de stad met 1.000 balkons in het oosten’, omdat elk raam hier in de zonsondergang baadt en je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Etna‘, voegt reisgids Enzo Li Gregni eraan toe.

Niet direct interesse in een gratis huis of liever eerst kennismaken met Cammarata? Geniet in net als Ewelina in Hotel President Sea Palace in Lido di Noto van de viersterren faciliteiten: “Hotel zeer comfortabel, vriendelijk en behulpzaam personeel, goed zwembad en entertainment, geweldige livemuziek met Piero“. Huur een auto en ontdek Cammarata en de rest van Sicilië.

PiemonteVind je Sicilië te ver rijden? Dan kun je ook terecht in Locanna in het noordelijk gelegen Piemonte. Nieuwe inwoners krijgen daar een welkomstbonus van 9000 euro. En in de Piemonte kun je ook nog eens fantastisch eten!

Bron: ANP