Sinterklaas is bijna jarig en komt met zijn Pieten weer snel aan in Nederland. Feest! Hij meert met de pakjesboot aan en stapt zelfs een keer uit de trein. Maar waar zijn de leukste Sinterklaasintochten? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Veel plezier!
Sinterklaaspoppen - sinterklaasintocht

Landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn

De landelijke Sinterklaasintocht is dit jaar op zaterdag 16 november in Apeldoorn. Het liedje ‘Zie ginds komt de stoomboot’ zal dit jaar daar waarschijnlijk niet worden gezongen, want de Sint en zijn Pieten komen niet per boot, maar met de trein aan. Nadat de burgemeester hem om 12.00 uur welkom heet, gaat de route van de goedheiligman via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Om 13.15 uur neemt de Sint afscheid van Apeldoorn. De NTR doet van 12.00 tot 13.15 uur op NPO Zapp/NPO live verslag van de landelijke aankomst van Sinterklaas. Wil je er gelijk een weekendje weg van maken? Dan is hotel Zenzez niet alleen een fenomenale plek voor ouders, maar ook voor kinderen.

Pakjesboot in Groningen

Het wordt een drukke dag voor Sinterklaas want op zaterdag 16 november maakt de kindervriend ook zijn opwachting in Groningen. De aankomst van de pakjesboot is om 13.00 uur bij de Zuiderhaven. Hier gaat de Sint aan land voor een route door de stad. Het paard van de Sint vertrekt om 14.15 uur vanaf Zuiderhaven en eindigt op de Grote Markt waar de burgemeester rond 15.15 uur al staat te trappelen van ongeduld. Sinterklaas neemt afscheid rond 15.45 uur, op weg naar de volgende Sinterklaasintocht. Maar als jij nog in Groningen wilt blijven, boek dan een kamer in Appartement Suite 30, dat niet alleen een 9.7 scoort, maar ook nog eens heel kindvriendelijk is.

Sinterklaassnoepgoed

Sinterklaasintocht Rotterdam

Op zaterdag 16 november komt de Sint om tussen 12.30 uur en 12.45 uur aan land op het Willemsplein in Rotterdam. De grote openingsshow op het Willemsplein begint om 12.30 uur. De stoet met Sint en Pieten vertrekt om 13.30 uur voor een route door de stad en eindigt op het Grotekerkplein. Daar kun je je overigens de hele dag met je kinderen uitstekend vermaken met allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen ze daar vanaf 12.30 uur hun pietendiploma halen. De eindshow op het plein begint om 14.45 uur wanneer de Sint afscheid heeft genomen. En wil je zelf ook op een boot? Dan boek je een overnachting op de ss Rotterdam.

Swingende Sinterklaasintocht in Den Bosch

Een dagje later, op zondag 17 november, maakt de Goedheiligman zijn opwachting in Den Bosch. Hij komt rond 12.00 uur met zijn pakjesboot aan bij Bolwerk Sint-Jan. Van daaruit vertrekt de stoet richting de Markt waar Sinterklaas tussen 13.15 en 13.30 uur officieel ontvangen wordt door de burgemeester. In het centrum van de stad is het feest en zijn er allerlei activiteiten om kinderen, en ouders, te vermaken, want natuurlijk dans en spring jij ook mee op de muziek van de Kidz-DJ op de Markt. Lekker in het centrum slapen kan bij Hotel Best Western Plus dat met een 8,9 gewaardeerd wordt.

Sinterklaassnoepgoed
Sint Entertainment in Roermond

Ook dieper in het zuiden van het land zijn er leuke Sinterklaasintochten.  Zo meert de stoomboot op zondag 17 november om 14.00 uur aan op de Roerkade in Roermond. En het wordt, net als elk jaar, een gezellig feestje als hij compleet met zijn Pietenfanfare Roermond intrekt om de kinderen op het Munsterplein te begroeten. Leuk (zeker ook voor de ‘grote mensen’) is het Sint Entertainment: tijdens de inkoopweekenden van de Sint op 23 en 24 november en 30 november en 1 december bevolken muzikale-, dans- en steltenpieten de binnenstad. Mooi om zo’n entertainment weekend te boeken in bijvoorbeeld Hotel van der Valk het Arresthuis, waar je in de sauna bij kunt komen van je shopervaring.

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Madeleine

Redacteur

10 november - 2019

Reacties