Dit zijn de leukste festivals in april

Redactie - 3 april 2019

Dit zijn de leukste festivals in april

Redactie - 3 april 2019

In april feest iedereen waar hij wil! Dat had zomaar een bestaand gezegde kunnen zijn, want ook al is het festivalseizoen in deze maand nog niet in alle hevigheid losgebarsten, is er voor ieder wat wils in Nederland. Wij tippen alvast 5 te gekke festivals in april voor een geweldig dagje uit!

Paaspop 2019 (19, 20 en 21 april – Schijndel)

Paaspop geldt sinds jaar en dag als een van de openers van het festivalseizoen. En toegegeven: na je een aantal dagen ondergedompeld te hebben tussen de podia, heuse kermis, gezellige eettentjes en sfeervolle camping, kun je niet wachten op wat de rest van de zomer te bieden heeft. Kenmerkend voor Paaspop is de grote variatie aan artiesten. Van Within Temptation en Dropkick Murphy’s tot Douwe Bob, Scooter en De Jeugd van Tegenwoordig: met het festivalboekje of de app in je hand stel je eenvoudig zelf je weekend samen. Nee, in het gezellige Noord-Brabant kun je met een bezoek aan dit festival geen fout maken.

Rebirth Festival (12, 13 en 14 april – Haaren)

We blijven nog even in Brabant voor het Rebirth festival dat op 12, 13 en 14 april wordt gehouden in het landelijke Haaren. Met maar liefst zeven podia vol te gekke dance acts, een silent disco, bioscoop en groots opgezette camping is er volop activiteit én gezelligheid. Wil je zelfs sporten tijdens je festivalweekend? Doe dan mee met de RAW Workout XL waarbij je je één uur lang in het zweet werkt op de stampende hardstyle beats. Verblijf je liever in een hotel? In het nabijgelegen plaatsje Oisterwijk heb je ruime keuze zoals Hotel Stille Wilde, waar je je oren rust gunt in het groene hart van Brabant.

Koningsnacht spektakel 2019 (26 april – Zwolle)

Tja, wanneer we een lijst maken over festivals in april, kunnen we natuurlijk niet alleen om Koningsdag heen, maar óók niet op de activiteiten van de avond ervoor. Uit het ruime aanbod van dit jaar springt er één festival met kop en schouders bovenuit, namelijk het Koningsnacht spektakel in het sfeervolle Zwolle. Dit festival, georganiseerd door Radio 538 dj’s Coen & Sander, heeft een line-up om je vingers bij af te likken. Want zeg nu zelf, met namen als Paul Elstak, Captain Jack, Het Feestteam, Tino Martin en Wolter Kroes moet dit wel een mooi feestje worden, toch? En met ticketprijzen van 15 tot 25 euro én op loopafstand van het CS in Zwolle is het ook nog eens erg toegankelijk.

Kingsland Den Bosch (27 april – Den Bosch)

Op Koningsdag telt Nederland misschien wel honderden evenementen, maar wie besluit Kingsland in Den Bosch te bezoeken, heeft gegarandeerd een onvergetelijke dag. Trek je mooiste (oranje) shirt uit te kast en ga op weg naar Den Bosch, waar je geniet van acts als Coone, Nicky Romero, Broederliefde en The Partysquad. Natuurlijk telt het festival ook talloze foodtrucks en relaxte loungehoeken om even bij te komen.

Handig: op korte afstand van het festivalterrein liggen meerdere comfortabele hotels. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zeer goed beoordeelde Hotel ’t Keershuys? Familie Linders verbleef bij dit hotel en vatte het mooi samen: ‘Schone en mooie kamers, heerlijk ontbijt, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel!’ Wie behoefte heeft aan ruimte en rust na een dag pompende beats, zal erg blij worden bij Hotel Landgoed Huize Bergen.

Tip: Gebruik de Zoover Dagje Weg kiezer

Vind je een festival niet leuk, maar heb je wel zin in een dagje uit? De Zoover Dagje Weg kiezer maakt het je makkelijker om een dagje uit te plannen. Kies een bestemming, dag en maak een keuze tussen indoor, outdoor of budget en tadaaa! De leukste uitjes en beste voordelen komen er zo voor je uitgerold. Makkelijker kan niet!

Op zoek naar accommodaties voor een heerlijk festivalweekend? Check deze 6 toppers:

Vakantiepark Roompot Bospark ’t Wolfsven                          Hotel Van der Valk Zwolle

Hotel Golden Tulip Central                                                         Hotel Lumen Zwolle

Hotel Jo van den Bosch                                                                Fletcher Hotel Boschoord