Dit zijn de gaafste escape rooms van Nederland!

Redactie - 8 augustus 2018

Dit zijn de gaafste escape rooms van Nederland!

Redactie - 8 augustus 2018

Een dagje uit met vrienden, vrijgezellenfeest of uitje met collega’s gepland? Dan is een escape room dé activiteit om samen te ondernemen. Escape rooms zijn populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Slagen jullie erin om gezamenlijk de code te kraken? Wij selecteerden alvast de leukste locaties voor je!

Beeld: Gevangenpoort BoZ

Middeleeuwse praktijken in Bergen op Zoom

Wat maakt een escape room tot een onvergetelijke ervaring? Naast de moeilijkheid is de sfeer natuurlijk allesbepalend. Bij Escape the Gate in Bergen op Zoom zit je wat dat betreft goed, want is er een betere omgeving denkbaar dan een ruim vijfhonderd jaar oude gevangenis? Zodra je met een groep van twee tot vijf personen de smalle wenteltrap afdaalt, gaat de tijd lopen en is er geen weg meer terug. De stoffige ruimte bevat ogenschijnlijk willekeurige spullen die een aanwijzing kunnen vormen. Houd jij je hoofd koel en kom je, in tegenstelling tot de gevangen die hier soms decennialang opgesloten zaten, wel naar buiten?

Beeld: Escape Rooms Nederland

Missionroom The Escape Experience Voorburg

In het hart van Voorburg bevindt zich in een statig en sfeervol gebouw een escape room met meerdere spellen. Vanwege de ruime opzet en spellen die parallel aan elkaar kunnen lopen, is The Escape Experience Voorburg ook erg populair bij groepen. Parkeren kan voor de deur en ook met het openbaar vervoer is de locatie eenvoudig te bereiken. Liever in de buurt overnachten? Zuid-Holland biedt talloze accommodaties zoals het Boulevard Hotel Scheveningen voor een mooie verlenging van de dagje weg.

Escape Mysterium Utrecht

In de sfeer van de iconische grachten van Utrecht tref je een van de meest populaire escape rooms van Nederland: Escape Mysterium. In een middeleeuwse werfkelder ga je met een groep de uitdaging aan binnen zestig minuten de code te kraken. Het leuke is dat deze escape room écht draait om een goede samenwerking. Stap samen in een andere wereld en begin de race tegen de klok. En om daarna de rest van de dag in het gezellige centrum van Utrecht te blijven is natuurlijk geen straf! Mét natuurlijk een ijsje bij Roberto’s Gelato.

Beeld: Mystery House Valkenburg

Mystery House in Valkenburg

In het zonnige zuiden van Nederland vind je niet alleen gezellige terrassen, grotten en bruisende steden, maar ook deze te gekke escape room: het Mystery House in Valkenburg! Ideaal dus om te combineren met een vrijgezellenfeest, dagje uit of weekendje weg met vrienden. Het avontuur begint eigenlijk al met de locatie: in de voormalige bioscoop zijn alle rooms gebaseerd op oude films, die ‘als een vloek in de ruimte zijn achtergebleven.’ De escape room is zeven dagen per week geopend, maar het is handig om te reserveren. Zo ben je verzekerd van je favoriete thema! Weekendje Limburg gepland? Combineer een bezoek aan de escape room met een verblijf in Hotel Scheepers.

Beeld: Rock City Escape

Rock City Escape Amersfoort

Waarschijnlijk heb je weleens van de legende van Bloody Mary gehoord. Wanneer je haar naam drie keer herhaalt voor de spiegel, zal ze achter je verschijnen. Met alle gevolgen van dien… Kortom: een ideaal thema voor een spannende escape room! Als team word je naar de duistere catacomben van het klooster gebracht waarna de deur met een onverbiddelijke harde klik achter jullie wordt gesloten. Lukt het jullie om aan de vloek te ontsnappen? Mocht dat het geval zijn, hebben jullie wel een drankje verdiend. In het centrum van Amersfoort is dat geen enkel probleem. Succes!

Welke escape rooms behoren tot jouw favorieten en waarom?