Dit zijn de 5 kampeertrends voor 2020

Redactie - 11 oktober 2019

Dit zijn de 5 kampeertrends voor 2020

Redactie - 11 oktober 2019

Kamperen blijft een van de populairste vakanties voor Nederlanders. Hoewel kamperen in de basis al decenia hetzelfde is: met een tent of caravan naar de camping, zijn er elk jaar nieuwe trends te zien. Dit zijn de kampeertrends voor 2020.

kampeerservies
1. Mooie spullen

Wie over de Kampeer en Caravanjaarbeurs loopt, wordt onmiddellijk hebberig. Campingspullen zijn allang niet meer vooral functioneel. Nee, design heeft definitief zijn intrede gedaan als een van de nieuwste kampeertrends. Neem het campingservies van Bo-Camp. Delfts Blauw of Mix en Match in allerlei hippe dessins. Gemaakt van onverwoestbaar Melamine en ook prima thuis te gebruiken. En vergeet die spuuglelijke witte inklaptafels. Houtlook en natuur is de trend voor 2020. Maar dan wel bestand tegen de Hollandse zomers. Uren in de regen staan? Geen probleem. De tafels zijn gemaakt van glasfiber. Superlicht, ijzersterk. Maar natuurlijk kan die percolator nog steeds mee.

Lounge chairs kampeertrends
2. Loungen

De klassieke kampeerder die jaar in jaar uit naar de camping in Frankrijk rijdt, bestaat steeds minder. Zeker jonge mensen gaan het ene jaar hiken, het andere jaar op stedentrip en het daar daarop kamperen, want er zijn kinderen. Die groep wil best investeren in goede campingspullen, maar dan moet die loungestoel ook te gebruiken zijn op het balkon. Andersom willen moderne kampeerders ook luxe op de camping. Loungen is een van de kampeertrends en afzien is er niet meer bij zoals je kunt zien op Camping Nature Parc L’Ardéchoi in de Ardéche, winnaar van een Zoover Gold Award.

volkswagenbusje kampeertrends
3. De buscamper

Campers zijn bezig met een ongekende opmars. Dit jaar worden er 2000 nieuwe campers verkocht en komen er nog eens 8000 jonge occasioncampers naar Nederland. In tien jaar tijd is het aantal campers verdubbeld. Dit jaar ziet Camp & Go dat de buscampers steeds populairder worden. Voor het geld hoef je dat niet te laten. Een volle Volkswagen T6-camper kost net zoveel als een traditionele camper. Een buscamper biedt weliswaar minder ruimte, maar je bent veel wendbaarder. Ook is zo’n busje het hele jaar door goed te gebruiken. Op Camping Piantelle bijvoorbeeld. Deze camping aan het Italiaanse Gardameer krijgt bij de Zoover reviews een 10 van de familie Schermer: “Superleuke en gemoedelijke camping. Leuke animatie die ook Nederlands spreekt. Alles ziet er netjes uit. Voldoende ligbedden bij het zwembad, kiezelstrandje bij het meer was ook heerlijk vertoeven.  Sanitair was schoon en geen rijen bij douches. Mooie omgeving en er is genoeg te doen. Wij gaan volgend jaar weer.”

Kampeertent op dak kampeertrends
4. Daktent

In diezelfde kampeertrend past de daktent. Wel het kampeergevoel, maar geen bus die alleen maar in de weg staat. Wie een stevige auto heeft, koopt voor minder dan 2000 euro een forse daktent. De tent past op vrijwel elke auto en is letterlijk in een paar minuten uit te klappen. Door de hoogte slaap je koel en comfortabel. Dare to be different heeft stoere exemplaren. Zeer geschikt voor trektochten of een weekendje weg naar een leuke camping. Via daktent.nl kun je de tent ook huren.

Camper vakantie
5. De deelcamper

En de laatste van de vijf kampeertrends is de deelcamper. Verwar dit niet met een deelauto of andere deelplatforms. Bij Deelcamper.nl koop je met drie andere mensen samen een gloednieuwe camper. Je legt allemaal een bedrag tussen de 25.000 en 30.000 euro in.  Zo hoef je niet in je eentje 100.000 euro te betalen en na vijf jaar krijg je gegarandeerd weer 5000 euro terug voor jouw deel van de camper.
Bij de aanschaf spreek je een schema af met de drie andere kopers. Elke jaar geldt een andere schema. Na vier jaar ben je een jaar op vakantie geweest, zegt Deelcamper.com. Genoeg weken dus om al die mooie campings en camperplekjes veraf en dichtbij te ontdekken. Ga een weekend naar Nedersaksen in Duitsland en zet je camper neer op camping Bensersiel. Wedden dat ook jij deze camping een hoge score geeft.
Hygiëne-issues? Nergens voor nodig. Elke koper heeft z’n eigen matras en wc-bril. Verzekering, kilometers, onderhoud? Allemaal inbegrepen. Eigenlijk hoeft er alleen nog maar brandstof in de camper.

Bron: ANP