De beste wandelroute in de Benelux is het Streek-GR Waas- en Reynaertland. De route is dan ook uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2020‘, een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee de aanleg van kwalitatief goede routes wil stimuleren. Deze beurs begint vrijdag 28 februari en duurt tot en met 1 maart.

HerfstwandelingHet Streek-GR loopt van Lokeren in de provincie Oost-Vlaanderen via Beveren en Sint-Niklaas naar Hulst in de provincie Zeeland. De route werd na twintig jaar volledig volledig vernieuwd en uitgebreid, en daarbij was er speciale aandacht voor het wandelen door heel wat nieuwe nieuwe natuurgebieden.  Door de uitbreiding is de route niet alleen 73 km langer geworden, maar is het traject tussen Lokeren en Temse is helemaal nieuw. En het oude parcours is op veel plaatsen grondig hertekend.

Waarom is dit de beste wandelroute?

De Belgisch-Nederlandse jury kwam tot haar oordeel nadat ze alle routes van de shortlist had nagelopen. Volgens het juryrapport zijn het de extra troeven die het pad tot winnaar maakten, zoals de goed gedocumenteerde en mooie topo-gids, die het pad in beide richtingen beschrijft, en de duidelijke geelrode bewegwijzering. Ook het geheel nieuwe gedeelte tussen Lokeren en Temse en de verwijzingen naar het dierenepos Reynaert de Vos uit de 13e eeuw, zijn volgens de jury een plus.

Vestingstad Hulst

De gemeente Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (provincie Zeeland) bestaat uit een uitgestrekt poldergebied met veertien dorpskernen. De vestigstad Hulst is het meest bekend, en, hoe kan het ook anders in een vestingstad, de burchten Bagijnepoort of Graauwsepoort; Bollewerckpoorte of Dobbele Poort en De Gentse Poort zijn dan populaire toeristische attracties. De burchten, en alles wat Hulst tot zo’n leuk stadje maakt, kun je ontdekken vanuit Hotel de Korenbeurs Hulst. 

De grensoverschrijdende route kwam als winnaar naar voren uit een shortlist van drie. De twee overige kandidaten waren het Gilbert van Schoonbekepad (Antwerpen – Veenendaal) en het Nieuw Waterliniepad in Nederland. Wil je de route Antwerpen-Veenendaal lopen, of een deel daarvan, dan is Hotel Linder & City Lounge Antwerpen een prima uitvalsbasis voor je tocht. En om het gezellige Antwerpen te ontdekken uiteraard. Reviewer Marsjean geeft het hotel een 10 en zegt: ‘Sfeervol hotel. Zeer vriendelijk personeel. Mooie kamers met prima bedden. Heerlijk en uitgebreid ontbijt.’

Bron ANP

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

26 februari - 2020

Lees ook

Reacties