Dit is de populairste stedentripbestemming in Nederland

Redactie - 4 maart 2020

Dit is de populairste stedentripbestemming in Nederland

Redactie - 4 maart 2020

De populairste stad voor een stedentripbestemming is Rotterdam. De stad trok vorig jaar ruim 1,2 miljoen hotelgasten. De stad was, net als voorgaande jaren, het meest in trek bij bezoekers uit eigen land. Dat staat in de voorlopige bezoekerscijfers van Rotterdam die woensdag bekend gemaakt zijn.

ErasmusbrugVan de toeristen in Rotterdam kwam 53 procent uit Nederland. Ook onze zuiderburen en toeristen uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk mochten vorig jaar graag een bezoekje aan de Maasstad brengen. Bijna 7 procent van bezoekers kwam uit Azië.

Hoewel er in 2019 minder hotelovernachtingen werden geboekt dan het jaar ervoor, zit het Rotterdamse toerisme nog altijd in de lift. Bijna de helft van het aantal hotelovernachtingen werd overigens geboekt door zakelijke reizigers. Die geven gemiddeld per dag 310 euro uit in de stad. Een dagtoerist diept per dag gemiddeld 51 euro op uit de portemonnee en buitenlandse toeristen geven per dag ongeveer 180 euro uit.

Attracties en hotels in Rotterdam

Een populair hotel voor een stedentripbestemming in Rotterdam is ss Rotterdam. Dit voormalige cruiseschip is omgebouwd tot luxe hotelaccommodatie waar je ook nog eens heerlijk kunt eten, zo lezen we in de review van M.R. van den Heuvel: ‘Prachtige en zeer authentieke locatie voor onze stedentrip naar Rotterdam, zeer vriendelijk personeel en de sfeer ademt cruise tijden. Hebben op het schip gegeten bij de Club Room. We namen het 4 gangen verrassing menu genomen, wat een culinaire verrassing was dit. De gerechtjes waren fantastisch en mooi van opmaak/smaak/verhouding. Hadden voor het verblijf 2 Superior room geboekt inclusief ontbijt. De kamers zijn zeer ruim en mooi afgewerkt voorzien van alle gemakken.’Witte Huis

Diergaarde Blijdorp is de populairste betaalde toeristische attractie van Rotterdam. Ook varen bezoekers graag een rondje mee op de Spido-rondvaartboot, bekijken ze de kubuswoningen op Blaak, rijden of lopen over de Erasmusbrug. Ze bewonderen het Rotterdamse ‘Witte Huis’ en gaan de hoogte in op de Euromast.
Midden in de stad ligt Hotel Ibis Rotterdam City Centre. Ook vanuit dit hotel kun je vanaf grote hoogte de stad bekijken. Danny was enthousiast: ‘Prima hotel, dit was de derde keer. Dicht bij station Blaak (5 minuten) en de Metro. Kamers ruim en schoon, nachtrust is goed. Bar heeft een ruime keuze en tot 23.00 uur een bitterbal of omelet is geen probleem. Personeel is aardig en erg enthousiast. Hotel ligt dicht bij de oude haven. Wanneer je daar op één van de terrassen gaat zitten met zicht op de bootjes heb je geen idee dat je in een stad bent.

Bron: ANP