Dit is de beste stedentripbestemming van Nederland

Redactie - 31 oktober 2019

Dit is de beste stedentripbestemming van Nederland

Redactie - 31 oktober 2019

Leeuwarden wint een Zoover Award voor Beste Stedentrip van Nederland. Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,64 behaalt de Friese stad de hoogste score van alle steden in het land en is daarmee de favoriete Nederlandse stedentripbestemming van 2019. Burgemeester van Leeuwarden, Sybrand van Haersma Buma, nam de publieksprijs in ontvangst.

Beste stedentrip Nederland

De Zoover Award is toegekend op basis van beoordelingen van reizigers die het afgelopen jaar op Zoover zijn achtergelaten. In de berekening zijn ruim 15.000 reviews meegenomen. Overige steden in de top vijf zijn Vlissingen (8,55), Groningen (8,51), Amsterdam (8,51) en Assen (8,49). De beste stedentrip van 2018, Maastricht, is dit jaar gezakt naar de tiende plaats met een gemiddelde waarderingsscore van een 8,14. De Limburgse stad sleepte de prijs drie jaar op rij in de wacht.

Leeuwarden wordt met name geprezen om de gezellige sfeer, het uitgebreide aanbod aan horecagelegenheden en de mooie historische binnenstad. Burgemeester Sybrand van Haersma Buma is blij met de toegenomen populariteit van de stad.

Fun facts over Leeuwarden

  • In 2018 was Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa.
  • Net als Pisa heeft Leeuwarden een scheve toren: Oldehove uit 1529. De toren is nog schever dan die in Italië.
  • De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot de Romeinse tijd en de eerste vermelding van de stad was al in de achtste eeuw.
  • De stad heeft ruim 90.000 inwoners, samen met omringende dorpen telt de gemeente 123.000 inwoners.
  • Er zijn meer dan 600 rijksmonumenten zoals De Waag, het NS-Station, en de St. Bonifatiuskerk en het Natuurmuseum Fryslân. Het station ligt centraal gelegen in de stad.

Overnachten in Leeuwarden

Maak je stedentrip compleet met een te gekke accommodatie. Zoover tipt je graag drie tophotels in de leukste stad van Nederland!

  1. Hotel Oranje Leeuwarden ziet er piekfijn uit! Met een gemiddelde van een 9,4 schrijft reviewer Ad: ‘Mooie dagen gehad in Leeuwarden in dit keurige hotel met zeer kundig en vriendelijk personeel, zowel in de brasserie als in het hotel.’
  2. Hotel Fletcher Stadhouderlijk Hof scoort gemiddeld een 8,7 en ziet er prachtig uit. Zeker de ligging van het hotel wordt bijzonder goed gewaardeerd. Perfect voor een bezoek aan de stad!
  3. Hotel Post-Plaza Hotel en Grand Café heeft een gemiddeld eindcijfer van een 8,3. Het pand is erg statig en de kamers zien er bijzonder goed verzorgd uit. Echt een tophotel volgens vele gasten!