Deze mysterieuze kastelen in Europa zijn geknipt voor Halloween

Redactie - 31 oktober 2019

Deze mysterieuze kastelen in Europa zijn geknipt voor Halloween

Redactie - 31 oktober 2019

Ik weet niet of je Halloween viert, maar tegenwoordig lijkt er bijna geen ontkomen aan. De gruwelijk enge feestdag wint elk jaar aan populariteit. Kinderen die als killer clown of Freddy Krueger de straat op gaan om anderen te laten schrikken. Tuinen worden versierd met spinnenwebben en skeletten. Wil je echter deze scary feestdag naar een hoger niveau tillen, ga dan naar een van deze kastelen in Europa. Gegarandeerd griezelen geblazen.

Magere Hein Halloween skelet man met zeis

Vier Halloween in de Toscane, Italië

Gelegen in Toscane, in de provincie Livorno om precies te zijn, tref je het prachtige 16e eeuwse Castello Leopoldo. Het oude pand ademt een en al oude charme en elegantie uit. Vanuit dit optrekje heb je een spectaculair uitzicht over de vallei en bij helder weer kijk je zelfs helemaal naar het eiland Elba. Wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, zou dit kasteel zomaar als spookkasteel door kunnen gaan. Mocht je dat allemaal nog niet spannend genoeg vinden, breng dan een bezoekje aan het Torture Museum in San Gimignano. Tijdens het Halloween-weekend extra spannend. Beschik jij over stalen zenuwen en ben je niet snel bang? Dan schrikt de uitgebreide tentoonstelling over middeleeuwse martelwerktuigen je waarschijnlijk niet snel af.

kasteel

Wat dacht je van een nachtje griezelen in Frankrijk?

Het Château Martinus tref je in Aquitaine, Frankrijk. Dit fantastische kasteel is met recht het perfecte decor voor een Halloween-feest. Zie je jezelf al zitten in de middeleeuwse eetkamer? Met een vriendengroep elkaar aan de lange houten tafel urenlang spookverhalen vertellen, met een knapperend haardvuur op de achtergrond. Combineer je trip naar dit kasteel met een bezoekje aan Bordeaux. In deze stad wordt namelijk elk jaar een zogeheten Zombie Walk gehouden. Honderden levende doden dwalen door de straten en ze willen maar één ding: mensenbloed!

Ontvlucht de zombies en ren je hotel in! Hotel Quality Bordeaux Centre. Zoover reviewers beoordelen accommodatie met een 8 en verblijven er graag. Reviewer Frank: ‘Werkelijk midden in het centrum. Stap uit de deur en om de hoek is de winkelstraat en op de andere hoek cafeetjes en restaurants. Toch rustig gelegen.’

Geschminkte kinderen

Halloween in Luik

Het lijkt wel of je in een scene van Game of Thrones terecht bent gekomen. In de Waalse stad Luik ligt een pracht van een kasteel. Compleet met middeleeuwse ophaalbrug. Beter dan dit wordt het niet. Op nog geen uur rijden van dit adembenemend toffe gebouw tref je nog een kasteel. Château de Jehay organiseert rondom Halloween een heuse heksennacht. Durf jij hier een wandeling te maken?

Geesten verdrijven in Trier

Ken je die klassieke avondvullende horrorfilm uit 1973, The Exorcist? Een van de meest succesvolle horrorfilms van zijn tijd. Zou het nou niet tof zijn om zo’n uitdrijving met Halloween in het ‘echt’ te zien? Boek dan snel tickets voor de show DEVIL’S EXORCIST – The Spectacular Horror Experience in Trier.

Horror meisje dichtgenaaide mond

De engste spoorlijn van het land

Narrow Water Castle in Noord-Ierland dateert uit 1680 en is voorzien van ontelbare torentjes. Tevens dient het als perfecte uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Downpatrick en County Down spoorweg. Kenners beweren dat dit de engste stoomtrein ervaring van heel Noord-Ierland is. Neem plaats en rij met deze trein naar het kerkhof waar de geest van een boze heks ronddoolt.