Een all-inclusive vakantie kan fantastisch zijn. Onbeperkt genieten in het restaurant of in de bar, maar niet iedereen is even geschikt voor zoveel overvloed. Deze 5 types kom je gegarandeerd tegen op je volgende all-inclusive in Turkije of Griekenland.

zwembad

De klager

De klager boekt een all-inclusive naar Turkije, maar jammert onafgebroken over het Turkse eten. Demonstratief eet ze elke avond alleen maar toetjes. Ja, ze moet toch wat! Op dag één is de klager trouwens door haar enkel gegaan. Dát heeft zij weer. Het viel mee, zei de dokter, maar daar denkt de klager toch heel anders over. Wat haar ook dwars zit is de warmte. Nee, Turkije is niet haar land. Al bewaart ze aan Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië ook geen goede herinneringen.

De voordringer

Het begint na een paar dagen pas op te vallen. Op de beste plek aan het zwembad ligt altijd dezelfde persoon. Je komt hem ook tegen bij het buffet: vooraan in de rij. Sta jij braaf met je dienblad achter in de rij bij het brood, scharrelt hij al wat rond bij de salades om uit het niets ineens pal voor je te staan bij de warme maaltijden (de kogelbiefstuk is bijna op). Je houdt hem de rest van je vakantie in de gaten. Zet zelfs op een dag om zes uur de wekker om te kijken wat hij doet bij het zwembad. Meneer ligt er al, althans, zijn handdoek.

huilbaby

De huilbaby

Het kind was je in het vliegtuig al opgevallen. Een zoete baby tot het alarm afging. Tot overmaat van ramp deelde de huilbaby dezelfde bus en reed het mee naar hetzelfde resort. Je kijkt naar de moeder, maar de moeder doet niets. Ze bemoeit zich vooral met andermans kinderen. Zo stopt ze de kinderen van de Griekse kok een dubbelzout dropje toe die de stakkers gelijk weer uitspugen. Noemt dit ‘ondankbaar’, later een ‘cultuur-dingetje’. Oppert een reünie. Die is uiteraard bij haar, beroemd als ze is om haar appeltaarten. Niemand hapt toe. Alleen de huilbaby laat van zich horen.

Wil jij huilbaby’s tijdens je vakantie in Griekenland zo veel mogelijk vermijden? Vier dan vakantie in een Adults Only-hotel. Bijvoorbeeld bij Hotel The Island op Kreta. Reviewer Petra beoordeelt dit hotel met een dikke 10: ‘Fantastisch wat zijn we verwend. Prachtig weer heerlijk aan de zee, alles schoon, heerlijk eten en drinken en zeer correct en net personeel. Al met al volgend jaar weer.’

kitesurfen

De stuiterbal

De stuiterbal is te herkennen aan zijn kuiten, rond. Heeft de Mont Ventoux al een paar keer gefietst, maar slaapt nu elke avond in een hotelkamer met airco. Op verzoek van zijn vrouw. Praat non-stop over de sporten die hij uitoefent: paragliden, kitesurfen, snowboarden. Kan niet echt relaxen. Ook geen lezer. Gelukkig zijn er veel activiteiten geregeld voor mensen zoals de stuiterbal. Het beachvolleyballen begint om 14 uur. Aansluitend kun je hem aantreffen in het zwembad voor een potje waterpolo. Daarna in zee achter een speedboot op een banaan, tussen de andere stuiterballen: allemaal kinderen.

De therapeut

De therapeut is een mensen-mens, voor wie de groepsdynamiek zwaarder telt dan de reis zelf. Praat graag in termen als ‘cohesie’ en ziet zichzelf als het cement van de groep. Heeft het nooit over de natuur, maar altijd over Moeder Natuur. Slaat ongevraagd een arm om je heen, en begint spontaan je schouders te masseren als je klaagt over een beginnend hoofdpijntje. Grijpt elk wissewasje aan voor een uitgebreide therapiesessie, waarbij iedereen wordt aangemoedigd te praten. Mensen die niet willen praten, maar bijvoorbeeld bij het zwembad willen liggen, worden gewezen op mogelijke blokkades. Hij leeft dan ook in het nu, maar vergeet opvallend vaak om zich heen te kijken. Hij reist naar binnen.

Bron: ANP

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Anita

Redacteur

8 oktober - 2019

Reacties