Deze 16 populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

Redactie - 20 januari 2019

Deze 16 populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

Redactie - 20 januari 2019

De camping is bij uitstek dé plek waar kinderen een fantastische vakantie beleven. In Frankrijk vind je er genoeg, maar waar gaan de kinderen het naar hun zin hebben? In Zoovers top 16 van kindvriendelijkste campings in Frankrijk lees je waar je het best met je gezin naartoe kunt.

Camping Le Vaubarlet (Glamping) - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

16. Le Vaubarlet (Glamping)

Het kleinschalige Le Vaubarlet (8,7) is ideaal voor gezinnen met kinderen. De camping ligt aan een kleine rivier, waar de kinderen zich uren vermaken. Ook worden door de animatie veel activiteiten georganiseerd. Zo heeft familie de Pater ervaren: ‘Naast het kleuren en discodansen werden er kanotochten voor de kinderen geregeld, een kampvuuravond georganiseerd en een zeepglijbaan gemaakt. Er waren puzzeltochten en Twisterspellen, álles werd uit de kast gehaald.’  Als je kinderen houden van meedoen met de animatie, dan zit je hier dus goed.

Domaine Lacs de Gascogne - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

15. Domaine Lacs de Gascogne

Domaine Lacs de Gascogne (8,8) ligt aan een eigen meertje. Je kunt hier zwemmen, met een kano het meer over varen, maar vooral de opblaasglijbaan zorgt voor plezier. De camping heeft voor kinderen een speciale kidscard. Hiermee kunnen ze spellen lenen of lekkere traktaties halen. Het klimbos in de omgeving biedt bovendien aan zowel jong als oud een leuk dagje uit.

Chateau Montrouant - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

14. Château Montrouant

Midden tussen de vele kastelen in de Bourgogne ligt de kleinschalige Camping Château Montrouant (9,3). De eigenaren zijn zeer gastvrij en doen er alles aan om je vakantie tot een feestje te maken. De camping heeft een eigen wijngaard en in het hoogseizoen kun je een wijnproeverij doen. Het terrein is groot en omringd door een park, bossen en vennen. Hierdoor is er voor kinderen alle ruimte om met elkaar te spelen en ravotten.

Le Castelet - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

13. Le Castelet

Le Castelet (9,1) is ideaal gelegen aan een rivier, met iets verderop een klein zandstrand. Doordat de camping kleinschalig en overzichtelijk is, is deze ideaal voor met name jonge kinderen. Ze kunnen hier gerust hun gang gaan en de Nederlandse animatie neemt ze elke dag mee op sleeptouw. Een ritje met de stoomtrein, die langs de camping rijdt, is een echte aanrader.

du Chateau - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

12. Du Château

Door de ligging tegen een berg heb je vanaf Camping du Château (9,3) een mooi uitzicht. Op loopafstand ligt een klein dorpje met een slager, bakker en kleine supermarkt. Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor de kinderen, waarbij vooral het ponyrijden een grote hit is. Door de vele Nederlanders op deze camping is het voor kinderen bovendien makkelijk vriendjes maken.

Domaine du Logis - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

11. Domaine du Logis

In het binnenland van Bretagne ligt familiecamping Domaine du Logis (9,1). In deze streek zijn de bekende plaatsen Dinan en Saint Malo absolute aanraders. Het animatieteam zorgt voor enthousiaste activiteiten en shows. Zoals familie Mijs zegt: ‘De meiden van de animatie waren super! De minidisco kon niet worden overgeslagen.’ Bovendien leent het sportveld zich voor uiteenlopende sporten en wedstrijdjes.

Vallée de Lignac - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

10. Vallée de Lignac

De kleine charmecamping Vallée de Lignac (8,5) is gemaakt voor kinderen. Zoals Bastiaan het treffend omschrijft: ‘De hele camping staat in dienst van de kids en activiteiten die niet over de top, maar lekker kneuterig zijn. Spons lopen, eierparcours in dertig graden en daarna lekker het zwembad induiken.’ Ideaal voor een ontspannen verblijf in een rustige omgeving. Leuk is de roofvogelshow of een dagje kanoën over de Creuse.

Les Deux Rivieres - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

9. Les Deux Rivières

Camping Les Deux Rivières (8,7) is gelegen aan de rand van natuurpark de Morvan. Hier zijn mooie fiets- en wandelroutes te volgen. Langs de camping lopen twee kleine riviertjes. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Pootje baden of een echte dam bouwen: het zorgt voor uren vermaak. Voor de afwisseling is er ook een speeltuin, een zandbak en natuurlijk een zwembad op de camping. 

Domaine les Gandins - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

8. Domaine les Gandins

Domaine les Gandins (9,1) is gelegen in een prachtig landschap in de Auvergne. Een ideale plek, volgens Fanny: ‘Een paradijs voor kinderen. Zwembad, beek, skelters, trampolines, fietsen, speeltuintjes, boomhut en heel veel grond om lekker rond te rennen.’ De gastheer kan heerlijk koken. Je kunt meerdere keren per week aanschuiven bij de table d’hôtes.

Les Suchères - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

7. Les Suchères

Op Les Suchères (8,5) liggen de plekken rondom het grote speelveld voor de kinderen. Zo kun je de kids makkelijk in de gaten houden. Het speelveld bestaat onder andere uit verschillende speeltoestellen, een zandbak en een trampoline. Dagelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd. Het indrukwekkende vulkanengebied in deze regio is het zeker waard om even wat langer voor in de auto te zitten.

La Jonquille - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

6. La Jonquille

Bij La Jonquille (9,8) kom je voor de rust en de natuur. Vooral het uitzicht wordt hier door de gasten bejubeld. De kinderen gaan lekker het bos in of spelen een potje badminton. Er is genoeg ruimte op de camping, dus ze kunnen vrij spelen en rondlopen. Het café op de camping is elke dag van 17:00 tot 19:00 uur geopend om een drankje te doen.

La Chauvotte - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

5. La Chauvotte

Bij La Chauvotte (9,6) ervaar je door de kleinschaligheid veel persoonlijke aandacht en een hoog niveau van gastvrijheid. Geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, die lekker vrij kunnen rondlopen. Er zijn speeltoestellen, een pingpongtafel en een voetbaltafel. In de omgeving zijn veel wandelmogelijkheden, die ook met kinderen goed te doen zijn. Elke ochtend wordt er vers brood bezorgd en meerdere keren per week kun je eten afhalen of in de bistro eten.

Dordogne Le Douzou - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

4. Dordogne Le Douzou

Dordogne Le Douzou (9,6) ligt in een bosrijke omgeving in de regio Aquitaine. Waterpret voor de kinderen in een van de twee zwembaden of bij het riviertje. Vriendjes zijn zo gemaakt, volgens familie van de Kroft: ‘Onze kinderen van acht, dertien en zestien jaar hebben nog nooit zo snel aansluiting gevonden bij andere Nederlandse kinderen.’ De vele grotten en kastelen in de omgeving zorgen bovendien voor leuke uitstapjes.

Domaine la Mathoniere - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

3. Domaine la Mathonière

Op het kleinschalige Domaine la Mathonière (9,6) kun je verblijven in een luxe glampingaccommodatie. Je kunt een aantal keer per week mee-eten bij de table d’hôtes. De kinderen vermaken zich hier uitstekend, volgens Peter: ‘De airtrampoline, het grote speelveld en het zwembad waren een groot succes. De kinderen hadden meer dan genoeg vriendjes om mee te spelen.’

Domaine La Terrasse - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

2. Domaine La Terrasse

Op Domaine La Terrasse (9,5) verblijf je op de boerencamping of in een van de accommodaties. Hier geniet je van de groene omgeving en van huisgemaakt yoghurtijs of ijsthee. De kinderen mogen helpen de dieren te voeren. Hun energie kunnen ze kwijt in de speeltuin of op de trampoline. Om het af te maken is er een zwembad om af te koelen op warme dagen.

Le Mas d'en Haut - populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

1. Le Mas d’en Haut

Le Mas d’en Haut (9,3) is een minicamping in de Franse Limousin. Elke ochtend mogen de kinderen helpen de varkens, kippen en andere dieren te voeren. Er zijn volop speelmogelijkheden aanwezig, aldus Irene: ‘Lekker in het zwembad, in de boomhut of met de aanwezige tractors, skelters of fietsjes spelen.’ Vraag de eigenaren naar mooie plekjes in de omgeving en de beste wandelroutes.