De zon opzoeken in de meivakantie? Kies voor Sal in Kaapverdië

Redactie - 31 januari 2020

De zon opzoeken in de meivakantie? Kies voor Sal in Kaapverdië

Redactie - 31 januari 2020

Je hebt besloten dat je er in de meivakantie lekker tussenuit gaat. Goede keuze! Als we je een suggestie mogen doen: Sal in Kaapverdië in deze meivakantie the place to be! Waarom, dat lees je hier.

Kaapverdië strand

De temperatuur

In mei is de gemiddelde temperatuur op Sal zo’n 26 graden. De kans op neerslag is nihil en het aantal zonuren per dag is gemiddeld tien. Hoe klinkt dat? Wij op de redactie van Zoover zouden het liefst direct een ticket boeken naar Kaapverdië. De Nederlandse winter duurt ons inmiddels te lang. Wij verlangen naar zon.

Actief versus relaxed

Sal in Kaapverdië is de ideale bestemming voor wie luie stranddagen wil afwisselen met actieve dagen om het eiland te ontdekken. De uitgestrekte witte stranden van Sal lenen zich voor urenlang relaxen met een boek en een cocktail in de hand. Ponta Preta en Ponta de Pareda zijn twee prachtige stranden. De volgende dag actief? Het binnenland van Sal is droog en uitgestrekt. Dit woestijnlandschap is perfect om per quat te ontdekken. Na een dag aan het zwembad, staat er een dagje surfen op de planning. Wist je dat Sal in de top 5 staat van beste surfspots wereldwijd? Ponta de Pareda, Costa de Fragata en Baia de Murdeira zijn met de goede golven zeer geschikt voor surfen. Ook kun je op Sal heel goed snorkelen, duiken en windsurfen. Voor ieder wat wils.

Visliefhebber?

Dan is het smullen geblazen in Kaapverdië. Alles wat uit het water komt, staat op het menu op het eiland Sal. Octopus, tonijn, makreel en kreeft zullen op veel menukaarten terug te vinden zijn. Het nationale gerecht van Kaapverdië is cachupa. Dit is een stoofpot van bonen, mais en kool, soms aangevuld met vlees of vis.

Luxe verblijven

All-inclusive of alleen met ontbijt, kindvriendelijk of adults only, kleinschalig of groots: Sal in Kaapverdië heeft het allemaal. Deze is aan jou. Welk hotel past er het best bij jou en je partner of gezin?