De mooiste stranden van Malta: van rotsstrand tot roodgekleurd zandstrand

Redactie - 17 maart 2020

De mooiste stranden van Malta: van rotsstrand tot roodgekleurd zandstrand

Redactie - 17 maart 2020

Gaat dat zien: de mooiste stranden van Malta vind je op het gelijknamige eiland, maar ook zeker op het vlakbij gelegen eiland Gozo. De zandstranden zijn er schaars, maar er zijn wel genoeg prachtig helderblauwe lagunes, mooie baaien en kleine, verborgen rotsstrandjes.

Mellieha Bay: zandkastelen en kristalhelder water

In het noorden van Malta vind je het plaatsje Mellieha met daar ook het strand Mellieha Bay. Dit strand is het grootste van Malta en heel populair bij gezinnen. Dit komt doordat het water heel langzaam afloopt en de zee er dus lang ondiep is. Perfect voor kids om lekker te spelen en zandkastelen te bouwen. Het water is er kristalhelder en azuurblauw en omgeven door de prachtige natuur van het eiland.

Ghajn Tuffieha: de verborgen baai

In het noordwesten van Malta is een verborgen stukje strand, genaamd Ghajn Tuffieha. Het is niet heel makkelijk te bereiken en daardoor rustig en kalm. Via een paar honderd (!) traptreden wandel je naar beneden, naar de verborgen baai waar het zeewater het smalle strand bereikt. Je kunt hier ook goed snorkelen, dus vergeet je duikbril niet!

Ramla Bay: een goudrood strand

Vlak naast het eiland Malta ligt Gozo, dat ook bij Malta hoort. Dit kleinere, rustigere eiland heeft een prachtig goudrood strand omgeven door natuur: Ramla Bay. Wandel je richting het strand dan loop je langs prachtige boomgaarden en tuinen met kleine kiosken om wat verfrissends te kopen. Loop je vanaf de linkerkant van het strand omhoog, dan kom je een oude grot tegen met een platform. Daar geniet je van het mooiste uitzicht over het eiland en de zee.

St. Peterspool: het natuurlijke zwembad van Malta

Verborgen in het oostelijke deel van Malta, op het schiereiland Delimara, ligt een bijzonder rotsstrand. Verwacht dus geen zacht zandstrand, maar rotspartijen en een rotsachtig terras rondom een natuurlijk zwembad, St. Peterspool, met prachtig helderblauw water. Omdat deze plek moeilijk te vinden is en ook nog eens niet heel gemakkelijk bereikbaar, is het er heerlijk rustig en kun je er genieten van het moois wat de natuur gemaakt heeft. Neem zelf wat te eten en drinken mee, want ook dat vind je niet makkelijk in St. Peterspool.

Beeld: Hotel Cornucopia

Overnachten bij de mooiste stranden van Malta?

Zoek je een fijne accommodatie vlakbij een mooi strand of op een andere mooie plek op Malta? Bekijk dan een van deze toppers eens: allemaal hebben ze goede reviews gekregen van vakantiegangers die je voor gingen.

Hotel Kempinski San Lawrenz Resort& Spa

Dit rustige hotel met spa vind je op het eiland Gozo. Het hotel biedt een aantal zwembaden en het strand ligt vlakbij. Gezinnen kunnen beter een ander hotel kiezen, aangezien dit een vrij rustige plek is waar voor kids maar weinig te doen is.

Hotel Grand Gozo

Vakantieganger Manon verbleef in het Grand Gozo hotel op Gozo en laat enthousiast in de review weten: ‘Wij verbleven 13 dagen in Grand Hotel Gozo met ontbijt. Een mooi, schoon hotel met een goede service. De ligging van het hotel is fenomenaal. Het eten in het hotel is heerlijk! Wij hadden alleen ontbijt bij ons verblijf, maar hebben het diner ook regelmatig in het hotel gedaan. Super!’

Hotel San Andrea

Kies je een kamer met zeezicht, dan heb je vanaf dit hotel een prachtig uitzicht over de baai op Gozo. De kamers van het betaalbare hotel zijn niet supergroot, maar wel netjes en van alle gemakken voorzien.

Hotel Cornucopia

Vakantieganger Deborah laat in een review over dit hotel weten: ‘Dit is een hotel waar de echte sfeer van Gozo hangt. Het hotel is typisch Maltees. De rust, kalmte… Wij gaan er zeker nog terug. Dit is ideaal voor koppels die de rust nodig hebben. Als u op zoek bent naar animatie en alles erop en eraan dan trekt u niet naar Gozo maar wel naar Turkije of Malta zelf.’

Hotel St. Patricks

Direct aan een baai vind je hotel St. Patricks, een zeer betaalbaar en net hotel. Je hebt hier alle voorzieningen voor een fijne strandvakantie op Malta.