We willen allemaal wel brandende fakkels op een verlaten strand. En dan je geliefde op zijn knieën temidden van duizenden rozenblaadjes. Toch gebeuren de meeste huwelijksaanzoeken gewoon thuis. Voor de televisie. Tja. Dat kan anders. Dit zijn de mooiste plekken om ten huwelijk gevraagd te worden.

Het noorderlicht – IJsland en Lapland

Beaverbrooks is een Britse juwelier, die onderzoek deed naar waar mensen het vaakst ten huwelijk worden gevraagd. Het zal je niet verbazen dat de meeste aanzoeken gewoon thuis gebeuren. Maar liefst 49 procent van de aanzoeken gebeurt voor de tv, of op een andere plek in huis. Nee, dan die andere optie. Onder de sterrenhemel van Lapland of IJsland is het mooiste natuurverschijnsel ter wereld te aanschouwen: het noorderlicht. Je kunt het alleen zien als het donker is en is elke keer anders van kleur. Wat je van tevoren gaat zien, is dus niet te voorspellen. In de periode van oktober tot en met maart reis je af naar het deel ten noorden van de poolcirkel. Wie dan ook nog eens incheckt in het IJshotel van Lapland mag toch wel nattigheid voelen…

Heart River – Verenigde Staten

Ongeveer 5,5 procent van de mensen wordt ten huwelijk gevraagd in de auto. Dat kan beter! Zodra je in een helikopter boven de Heart River in het Amerikaanse North Dakota hangt, weet je precies waarom je hier bent. Die rivier in de vorm van een hart schreeuwt om een ja, ik wil!

Verona – Italië

Zes procent van de mensen wordt ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in het buitenland. Een echt Romeo neemt je mee naar Verona. Om daar, onder het balkon uit het verhaal van Romeo en Julia, voor jou op je knieën te gaan. Elke andere plek in de stad is overigens ook geweldig. Aangezien de stad romantiek ádemt, met haar kronkelstraatjes en authentieke gebouwen. Sowieso, als hij je meeneemt op een Italiaans liefdesavontuur, dan is hij toch gewoon een blijvertje?

Bioluminescent beach – Malediven

Denk bij de volgende zinnen een Jambers-stem: overdag is dit strand in de Malediven één als alle anderen in de omgeving, maar ’s nachts verandert de zee in een lichtgevende discobol. Elke nacht wordt de zee op dit strand namelijk opgelicht door lichtgevende plankton. En dat natuurfenomeen blaast je geheid van je sokken. Mooi moment om vol emotie JA te roepen als hij op zijn knieën gaat. Da’s toch net effe wat andere koek dan ten huwelijk gevraagd worden in de lokale kroeg (gebeurt bij 6 procent). Maar daar klagen we niet over hoor. Nee, echt niet. Nee.

Cappadocië – Turkije

Ongeveer 7 procent van de mensen wordt ten huwelijk gevraagd tijdens een dagje uit. Ja, dat kun je bijvoorbeeld doen in De Efteling. Maar hoe zou het zijn als je in een echt sprookje terecht zou komen? In Cappadocië in Turkije trek je met tientallen luchtballonnen tegelijk over rotsen die ook wel feeënschoorstenen worden genoemd. Daar kan geen ‘droomvlucht’ aan tippen!

Wil je je reis compleet maken? Dit zijn de meest romantische hotels waar je je kunt terugtrekken met z’n tweetjes:

Hotel Ice – Zweden           Appartement Ca dell Orto – Verona

Hotel Meeru Island Resort – Malediven          Hotel Super 8 Lisbon

Uitgelichte berichten

Suzanne

Redacteur

22 april - 2019

Reacties