De mooiste herfstwandelingen van Nederland

Erika - 21 oktober 2023

De mooiste herfstwandelingen van Nederland

Erika - 21 oktober 2023

Op een herfstige dag wil je misschien alleen maar binnen zitten met een kop warme chocolademelk. Maar dat is eigenlijk zonde! Dus trek een dikke jas en goede wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur in eigen land, met deze mooiste herfstwandelingen van Nederland. En de leukste vakantieparken voor de herfst 2023!

1. De betoverende herfstwandeling over de Veluwe

Een van de mooiste herfstwandelingen 2023 in Nederland is zonder twijfel de prachtige Veluwe! En wie weet spot je wel de bewoners van dit landschap.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je middenin de rust en knisperende bladeren kan wandelen. Het Kröller-Müller Museum met de beeldentuin is een aanrader voor de cultuurliefhebbers onder ons. Of wat dacht je van een wandeling over de uitgestrekte heide van de Posbank? Bewonder tijdens de zonsondergang van de het prachtige uitzicht vanaf de heuvel. Neem vooral een bezoek aan kroondomein Het Loo. Wandel door de goudgele bossen en voel je je als een ware ontdekkingsreiziger, omgeven door de rijke geschiedenis van het koninklijk domein. Het welbekende Radio Kootwijk is een verborgen juweel voor de mooiste herfstwandeling. Ontdek de historie en de natuurpracht van Radio Kootwijk tijdens een herfstwandeling.

TopParken – Landgoed de Scheleberg

Een verblijf bij TopParken – Landgoed de Scheleberg is pure magie! Omringd door groen, luxe huisjes, en eindeloze activiteiten, is dit dé plek voor ontspanning. De bossen en heidevelden rondom bieden ongekende mogelijkheden voor boswandelingen. Voor de kleintjes is er een speeltuin en een verwarmd buitenzwembad. Dit park is dé ultieme bestemming voor natuurliefhebbers en gezinnen.

TopParken - Landgoed de Scheleberg
TopParken - Landgoed de Scheleberg

"Heerlijke week gehad. Wilden zelfs verlengen, maar dat was helaas niet mogelijk omdat het huisje al verhuurd was. Huisje was super schoon en rook heel fris. Mooie nieuwe inrichting. Leuk park om rond te lopen. Mooie omgeving. Heerlijk kunnen fietsen op een gehuurde fiets. Deze kon je huren op het park. Restaurant was qua bediening rommelig, maar eten was super lekker. [..]" - Vakantieganger Monique

Bekijk accommodatie

2. De ultieme herfstwandeling in Drenthe

De herfst is een betoverend seizoen in Drenthe, met zijn schitterende kleurenpalet en knisperende bladeren onder je voeten. Dit jaar kun je jezelf verwennen met de mooiste herfstwandelingen van 2023. Drenthe tovert zich om tot een sprookjesachtig landschap!

Begin je avontuur in het Dwingelderveld, waar de heide in dieprode en paarse tinten verandert. Wandel door het mystieke Drents-Friese Wold en geniet van het fluisteren van de bomen. Of bezoek het prachtige Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger, waar je tussen de boomtoppen wandelt en jezelf als een elfje in een magische wereld waant.

Vergeet niet je camera mee te nemen om de adembenemende herfstpracht vast te leggen. De mooiste herfstwandelingen van 2023 in Drenthe wachten op je, vol natuurlijke schoonheid en betovering!

EuroParcs Ruinen

EuroParcs Ruinen is een herfstparadijs in Drenthe, omringd door uitgestrekte bossen en heidevelden. De vakantiehuizen zijn modern en sfeervol ingericht en bieden alle comfort. Het park heeft voorzieningen zoals een binnenzwembad, restaurant en een uitgebreid recreatieprogramma voor jong en oud. Ontdek de natuur tijdens herfstwandelingen, fiets tochten of paardrijden.

EuroParcs Ruinen
EuroParcs Ruinen

"Een prachtig park, wij stonden er met de caravan, mooie grote plaatsen. Een groot sanitair gebouw, wat elke dag 2x werd schoon gemaakt. Heerlijke warme douchen die je zelf kon regelen en in de toiletten was toilet papier aanwezig. Een net en schoon binnen zwembad. Elke ochtend verse warme broodjes of stokbrood. Een kleine winkel met de nodige behoefte aan artikelen. Vriendelijk personeel" - Vakantieganger Trijn

Bekijk accommodatie

De Norgerberg

De Norgerberg, gelegen in het hart van Drenthe, is een herfstparadijs en een van de leukste vakantieparken van Nederland. De vakantiehuizen zijn sfeervol ingericht en bieden alle comfort. De omliggende natuur is adembenemend, met uitgestrekte bossen en heidevelden om te verkennen. Het park heeft voorzieningen zoals een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Het is een ideale uitvalsbasis voor herfstwandelingen en een cultureel uitje naar de hunebedden. De rust en de prachtige herfstkleuren maken dit park tot de perfecte bestemming voor een herfstweekend vol plezier en ontspanning.

De Norgerberg
De Norgerberg

"Geweldige camping met prima, ruime kampeerplekken en een variëteit aan mooie, goed verzorgde faciliteiten. Sanitair is uitstekend en heel schoon. Bovenal is er een fantastisch en zeer vriendelijke team, zowel in receptie, winkel/eetvoorzieningen en recreatieteam dat met veel inzet en enthousiasme zorgdraagt voor een geweldige sfeer op de camping." - Vakantiegangers Paulien en Harrie

Bekijk accommodatie

3. Een frisse herfstwandeling op het strand

Het is herfst dat betekent maar één ding: de mooiste herfstwandelingen van 2023 langs de Nederlandse kust staan voor de deur! Een betoverende tijd om de kustlijn te verkennen, met de zilte zeelucht en de prachtige herfstkleuren die de natuur sieren.

Trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur langs de Noordzeekust. Wandel over de uitgestrekte duinen van Texel en geniet van het ruisen van de golven. Of ontdek de charmante stranden van Zeeland, waar de zonsondergangen in de herfst extra betoverend zijn. Langs de Waddenzee wachten de vogels en zeehonden op je, terwijl je langs het strand struint. En in Noord-Holland bieden de historische kustplaatsen de perfecte mix van natuur en cultuur.

Ridderstee Ouddorp Duin

Ridderstee Ouddorp Duin de perfecte accommodatie voor een weekendje aan de Nederlandse kust. Dit moderne vakantiepark biedt luxe, ruime accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. Omringd door prachtige duinen en brede zandstranden, is het de perfecte uitvalsbasis voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Daarnaast heeft het park gezellige winkeltjes, restaurants en leuke activiteiten voor het hele gezin.

Ridderstee Ouddorp Duin
Ridderstee Ouddorp Duin

"Voorafgaand aan verblijf zeer duidelijke en persoonlijke informatie. Aankomst buiten de openingsuren van de receptie bleek geen probleem. Mooi, ruim, autovrij vakantiepark met prachtige vrijstaande villa’s. Villa (10 persoons, comfort) schoon bij aankomst. Alle voorzieningen, mooi in stijl. Goed werkend sanitair en keukengerief. Kinderen hebben naar hartelust op het vlot gespeeld. [..]" - Vakantieganger

Bekijk accommodatie