De mooiste eilanden op nog geen 1000 kilometer van Nederland!

Redactie - 17 juli 2019

De mooiste eilanden op nog geen 1000 kilometer van Nederland!

Redactie - 17 juli 2019

Eilandliefhebber? Voor een te gekke tijd hoef je écht niet de halve wereld over te vliegen. In Nederland en niet ver daarbuiten tref je eilanden die het ontdekken meer dan waard zijn. Wij geven tips voor bijzondere eilanden op nog geen 1000 kilometer naar Nederland. Welke wil jij bezoeken tijdens je volgende vakantie?

Tussen de Duitse duinen in Sylt

In de zomermaanden mogen Duitse vakantiegangers graag de Nederlandse stranden bezoeken, maar andersom is dat minder het geval. Opmerkelijk, zeker wanneer je foto’s bekijkt van het ruim veertig kilometer aan wit zandstrand tellende eiland Sylt. Het meest noordelijk waddeneiland van Duitsland herbergt misschien wel de mooiste plekjes van Noord-Duitsland. Naast de prachtige stranden, variërend van druk tot vrijwel uitgestorven, kun je hier naar hartenlust fietsen of wandelen door de gevarieerde groene natuur. Al rijdend passeer je de typisch gestreepte vuurtorens. Ook voor uitgebreid dineren en uitgaan zit je goed op Sylt.

Deense natuurpracht op Bornholm

Het veelzijdige Bornholm is een van de meest oostelijke eilanden van Denemarken en zou qua ligging bijna bij Zweden kunnen horen. Qua natuur komt op het eiland eigenlijk alles samen waar Denemarken bekend om staat: heuvelachtig, groen en gezegend met prachtige vergezichten. Bornholm beschikt daarentegen over het enige stukje in Denemarken met imposante kliffen aan de kust. En wat dacht je van heerlijke stranden zoals het idyllische Dueodde? Maak je verblijf nog leuker met een excursie op het water om het eiland vanuit een ander perspectief te zien. Verblijven doe je bijvoorbeeld op Camping Aakirkeby. ‘Een uitstekende uitvalsbasis om het eiland te ontdekken’, schrijven Marion en Louis in een review.

Caribische vibe op de Glénan eilanden

‘Als je niet beter zou weten, zou je bijna denken dat je in het Caribisch gebied bent op de eilanden van Glénan. Stel je voor: hagelwitte stranden en een turquoise zee.’ Zo begon Zoover blogger Fleur haar blog over de allermooiste Franse eilanden. En laat deze archipel in Bretagne nu nét binnen de 1000-meter grens liggen! Vanuit de gezellige badplaats Bénodet maak je eenvoudig uitstapjes naar deze eilandengroep, waarbij het hoofdeiland Saint-Nicolas te bezoeken is. Verblijven doe je bijvoorbeeld in het sfeervolle Hotel Le Cornouaille. Duikliefhebber? De plaatselijk duikschool laat je met plezier de mooiste plekjes zien. Zo komen de Cariben wel heel dichtbij!

Voor Pampus liggen

Voor pampus liggen we allemaal weleens na een intensieve dag, maar het eiland in Noord-Holland bezoeken waar dit gezegde vandaan komt is natuurlijk een stuk leuker! Het forteiland Pampus werd eind negentiende eeuw aangelegd om Amsterdam te verdedigen tegen aanvallen. Vandaag de dag is het een leuke plek waar historie, natuur én avontuur op mooie wijze samenkomen. Ook een bezoek aan het statige én interessante Muiderslot mag niet ontbreken. Reviewer Alex bezocht het kasteel met zijn kinderen en was er zeer over te spreken: ‘Goede rondleiding, ook voor kinderen leuk en leerzaam met interessante speurtochten.’

Totally Texel

Toegegeven: in dit lijstje hadden we ook een van de andere waddeneilanden op kunnen nemen. Reden waarom we voor Texel hebben gekozen, is omdat dit eiland voor ieder wat wils biedt. Geniet van rust en natuur in de duinen of van een relaxte zomerdag op het strand. Of ga op pad naar de vuurtoren of breng met je kinderen een bezoekje aan de zeehonden in Ecomare. Wadlopen is ook mogelijk, net zoals het beoefenen van andere watersporten. Wil je liever helemaal niets doen? Boek dan een prachtig rustig gelegen accommodatie en geniet van de heerlijk stilte.

Welke bijzondere stukjes land in Europa geven jou het échte eilandgevoel? Deel je tips met ons of laat vakantiegangers in een review weten waarom ze deze plek zeker moeten bezoeken!