Dit zijn de grootste waterparken van Europa

Redactie - 25 november 2019

Dit zijn de grootste waterparken van Europa

Redactie - 25 november 2019

Nepstrandjes, echte palmbomen, subtropische temperaturen en torenhoge glijbanen met stoplichten. Dit zijn de grootste indoor waterparken van Europa.

TROPICAL ISLAND RESORT Berlijn

Tropical Island Resort in Duitsland

Het allergrootste indoor zwemparadijs ter wereld staat in Duitsland, 60 km onder Berlijn. De deuren van deze oude loods voor zeppelins gingen open in 2004 en biedt waterplezier voor 6000 mensen per dag. De hoogste glijbaan is 27 meter. Nog meer duizelingwekkende cijfers: het indoor regenwoud in het Spreewald (het bos waar de hangar zich bevindt) telt 50.000 planten van over de hele wereld. De hal is 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog en heeft een oppervlakte van 66.000 m². O ja, zin in een ballonvaart? Kan hier ook zonder naar buiten te hoeven.

Hotel Aquaworld Resort Budapest

Angkor Wat in Boedapest, Hongarije

Als je nu denkt: Angor Wat, die tempel staat toch in Cambodja, dan heb je helemaal gelijk. Hier hebben ze hem gewoon nagebouwd. Wat een kitsch! En dan te bedenken dat Boedapest van oudsher bekend staat om zijn prachtige badhuizen, denk aan de badende schakers in het zachtgele kuuroord Széchenyí uit 1913. Enfin, Aquaworld is van een hele andere orde. Het indoor spat en splash paradijs ligt iets ten noorden van Boedapest, telt 11 glijbanen en 19 zwembaden, inclusief golfzwembad voor de Hongaarse surfliefhebber. Wist je dat je ook kunt overnachten in Hotel Aquaworld Resort Budapest? Het is door jullie zelfs het best beoordeelde hotel van de stad!

 Sandacastle Waterpark in Blackpool, Engeland

Sandacastle Waterpark in Blackpool, Engeland

Het grootste indoor zwempararijs van Engeland bevindt zich in een badplaats. Handig, want een strandvakantie in Engeland kan nog wel eens in het water vallen. In Sandcastle Waterpark in Blackpool staan je gegarandeerd tropische temperaturen  te wachten, inclusief 18 glijbanen, watervallen en andere attracties, genaamd Hyperzone en The Masterblaster.  Blackpool mag zich ook de trotse eigenaar noemen van de langste indoor rollercoaster waterglijbaan ter wereld van maar liefst 250 meter lang.

Lalandia in Billund, Denemarken 

Lalandia in Billund, Denemarken 

Je moet wat over hebben voor je kinderen, maar als je toch naar Legoland gaat, rijd dan gelijk door naar Lalandia, het grootste waterpark van heel Scandinavië, gelegen in Billund, Denemarken. Veel familievriendelijke (lees: kinderachtige) glijbanen, maar ook een grot waar je tropische vissen kunt kijken. En – heel prettig voor de uitgebluste ouder: aromatherapie sauna’s. En je kunt ook overnachten in Vakantiepark Lalandia Billund. Ideaal!

Tikibad Duinrell grootste waterparken van Europa

Tikibad in Den Haag

Wist je dat een van de grootste waterparken van Europa gewoon in ons land te vinden is? Tikibad in Duinrell, vlakbij Den Haag, heeft maar liefst 21 unieke glijbanen met een totale lengte van anderhalve kilometer. Topattractie onder thrillseekers is de Cycloon. In deze 15 meter hoge glijbaan van 59 meter lang kan je snelheid oplopen tot 70 km per uur. Een trechter brengt je uiteindelijk naar een gat om daarna uit te komen op de plek waar het allemaal om is begonnen: het subtropisch zwembad. Wil je een bezoek aan het Tikibad combineren met Duinrell? Dan heb je echt twee dagen nodig. Met een overnachting in Vakantiepark Duinrell zit je dan wel goed.