De beste kerstmarkt 2019: De winnaar is Tallin

Redactie - 28 oktober 2019

De beste kerstmarkt 2019: De winnaar is Tallin

Redactie - 28 oktober 2019

Wat is de beste kerstmarkt 2019? Dat is de kerstmarkt in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Deze is door de lezers van Europe Best Destinations uitgeroepen tot de beste van Europa. De afgelopen drie jaar won de Kroatische hoofdstad Zagreb de titel.

Kerstmarkt

Er kan er maar een de winnaar zijn

Volgens de Europe Best Destinations (EBS) zorgen de historische gebouwen, vooral de Middeleeuwse voor een speciale sfeer. In Tallinn ligt er tijdens de kerstmarkt die al op 15 november begint en tot 7 januari duurt ook vaak sneeuw. Voor de kinderen staan er draaimolens, er zijn 3000 optredens en jaarlijks trekt de markt een half miljoen bezoekers. Het prijspeil in Estland ligt lager dan in Nederland. Het oude centrum van de stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Pak je koffers en check dit seizoen de beste kerstmarkt 2019. Hotel Swissotel Tallinn is een heerlijke uitvalsbasis in de stad. Zoover reviewers beoordelen deze accommodatie met een 9,9. Ook Niels is enthousiast; ‘Het hotel is super mooi we hadden een kamer op de 29e verdieping dus een super uitzicht over heel Tallinn heen. Het personeel was super aardig en behulpzaam. Toen we aankwamen konden we niet direct op de kamer maar we mochten wel alvast naar de executive bar toen de kamer klaar was stonden de koffers al op de kamer.’

beste kerstmarkt 2019

Beste kerstmarkt 2019: nummer 2 en 3

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is nummer twee op de lijst en het Franse Straatsburg staat op drie. Deze markt is een van de oudste in Europa en al jaren de beste van Frankrijk volgens EBS.

kerstmarkt 2019

Beste kerstmarkt 2019: nummer 4 t/m 10

De complete lijst bestaat uit maar liefst twintig toffe steden. Variërend van bekende plekken in Duitsland tot onbekende(re) plekken in Polen en zelfs Roemenië. Ook onze Zuiderburen weten een plekje te bemachtigen, de Winterpret Brussel staat op nummer zeven in de lijst.

4. Wenen – Oostenrijk
9. Praag – Tsjechië
10. Cluj-Napoca – Roemenië

Gluhwein

Tenslotte

Niet alleen heeft Frankrijk een plaats in de top drie weten te verwerven, ook verderop in de lijst prijken verschillende Franse steden in de lijst beste kerstmarkt 2019. Montbéliard trakteert je op niet minder dan 160 stalletjes vol sneeuwbollen, glühwein en andere winterse verwennerijen. De grootste kerststad van Zwitserland is Bazel, ga jij misschien dit jaar de kerstmarkt rondom de Barfüsserplatz en Münsterplatz bezoeken? Opvallend dat niet Londen maar het Engelse Chester in de lijst staat.

11. Montbeliard – Frankrijk
12. Metz – Frankrijk