De 7 populairste vakantieparken in België die het best scoren op prijs-kwaliteit

Redactie - 27 december 2018

De 7 populairste vakantieparken in België die het best scoren op prijs-kwaliteit

Redactie - 27 december 2018

Een weekje (of langer) naar een vakantiepark. Een goed idee als je er tussenuit wilt met het gezin, want er zijn vaak allerlei activiteiten en faciliteiten. Dit zijn de zeven populairste vakantieparken in België die het best scoren op prijs-kwaliteit. Benieuwd naar de nummer 1? Lees snel verder!

Center Parcs Erperheide - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Center Parcs Erperheide

7. Center Parcs Erperheide

De laatste review van René klinkt veelbelovend: ‘Een goed georganiseerd vakantiepark. Alles is zoals in de brochures is vermeld. Top!’ Center Parcs Erperheide ontvangt dan ook gemiddeld een 8,3. Het indoor speelparadijs is de favoriete hotspot van kids. Hier kunnen ze uren klimmen en klauteren.

Landal Village l'Eau d'Heure - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Landal Village l’Eau d’Heure

6. Landal Village l’Eau d’Heure

In het zuiden van België ligt Landal Village l’Eau d’Heure. Ontspannen op een toplocatie doe je hier. Je bungalow grenst aan het Lac de la Plate Taille. Bij lekker weer doe je een kleurtje op bij het strandje van het recreatiemeer. Ook kanoën met het hele gezin is een absolute aanrader.

Landal Village les Gottales - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Landal Village les Gottales

5. Landal Village les Gottales

Op de top van een heuvel in de regio Luik ligt Landal Village les Gottales (7,7). Wat een uitzicht heb je hier! Je komt dan ook echt voor de locatie, want op het park zelf is niet heel veel te doen. Wandel door de Ardennen of bind je skilatten onder en suis van de bergen. De plek Trois-Ponts is een van de bekendste wintersportgebieden van de Ardennen.

Molenheide - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Molenheide

4. Molenheide

In bijna elke review van Molenheide (8,2) wordt de binnenspeeltuin genoemd. Zo schrijft Willem: ‘Ideaal om met kleine kinderen te komen vanwege het reusachtige binnenspeelplein met cinema.’ Ben je liever buiten in de natuur? Molenheide grenst aan het Wildpark. Spot jij de loslopende hertjes?

Parc Les Etoilles - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Parc Les Etoilles

3. Parc Les Etoiles

Met een panoramisch uitzicht over de Maasvallei verblijf je in Parc Les Etoiles in een prachtig stukje Belgische natuur. Hiervan geniet je optimaal vanaf het terras bij je accommodatie. De accommodaties staan hier niet hutje mutje op elkaar, genoeg privacy dus. Eerder werd dit vakantiepark bekroond met een Zoover Award. De gemiddelde score is een 8,1.

Landal Mooi Zutendaal - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Landal Mooi Zutendaal

2. Landal Mooi Zutendaal

Alweer het derde Landal park in dit toplijstje! Hier raken kids niet uitgespeeld. Zo ook niet op Landal Mooi Zutendaal, dat wordt beoordeeld met een 8,6. Een klimbos, een zwembad en een speelzolder: wat wil je nog meer? Nou, je zit hier ook goed voor leuke uitstapjes. Vertrek naar het drielandenpunt of Maasmechelen. Nog een groot voordeel: je hoeft na de grens nog maar een klein stukje te rijden.

Sunclass Durbuy - populairste vakantieparken in België die het beste scoren op prijs-kwaliteit

Sunclass Durbuy

1. Sunclass Durbuy

Op een steenworp afstand van de stad Durbuy verblijf je tussen de bossen bij Sunclass Durbuy. De huisjes zijn sfeervol en bieden alle privacy. Kinderen vermaken zich met een potje voetbal of basketbal. Een duik nemen in het zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. Je staat met de auto binnen vijf minuten in het middeleeuwse stadscentrum van Durbuy, een echte toeristische trekpleister! Dit vakantiepark ontvangt een 7.

Pas nog op een vakantiepark verbleven met je gezin? Deel je ervaring met andere vakantiegangers en schrijf een review op Zoover.