Alles over de meest populaire campings in de Auvergne

Redactie - 26 februari 2019

Alles over de meest populaire campings in de Auvergne

Redactie - 26 februari 2019

Maak je deel uit van een actief gezin? Dan is de Auvergne in Frankrijk een regio om te onthouden. Want de natuur is hier puur en staat garant voor genoeg sportieve activiteiten. Met bekende meren kun je hier geweldig kanoën of varen. Tel daar de bossen en bergen bij op en je weet dat je hier ook goed kunt wandelen en fietsen. Ben je al klaar voor een outdoor vakantie? Lees dan eerst nog even mee, want dit zijn de meest populaire campings in de Auvergne waar je kunt verblijven.

Les Suchères - populaire campings in de Auvergne

6. Les Suchères

Met kleine kinderen zit je goed bij Les Suchères. Op deze kleinschalige camping houd je als ouder altijd een oogje in het zeil terwijl je relaxt bij je kampeerplaats. Marlies schrijft: ‘Leuke kleinschalige camping. Een groot veld met heel veel speeltoestellen, trampoline, glijbanen, duikelrek, tractoren, blokken etc om mee te spelen. Vanuit je kampeerplek kun je de kinderen goed in de gaten houden.’ Jullie geven deze camping in Buxières-sous-Montaigut een 8,5.

Le Vaubarlet (Glamping) - populaire campings in de Auvergne

5. Le Vaubarlet (Glamping)

Ook de nummer vijf in dit toplijstje is een topper voor een familievakantie met jonge kinderen. Het beekje dat langs Le Vaubarlet (8,7) loopt is favoriet bij hen, maar ook met de activiteiten zijn ze erg blij. Ze kunnen bijvoorbeeld pony rijden of kanoën. En ook voor jou en je partner wordt er iets leuks georganiseerd. Sta samen een keertje vroeg op en klim naar de top van de berg om de zonsondergang te bewonderen. Wauw!

Domaine les Gandins - populaire campings in de Auvergne

4. Domaine les Gandins

Domaine les Gandins scoort een 9,1. De familiale sfeer die hier hangt heeft daaraan bijgedragen, als we jullie reviews mogen geloven. De camping wordt gerund door een familie die meerdere malen per week heerlijk kookt. Familie Caboni schoof aan bij dit gezamenlijke diner: ‘Een van de laatste avonden aangeschoven bij de table d’hôtes wat zeker de moeite waard was. Leuk gezelschap, goed eten en voldoende drinken.’ De gerechten worden bereid met verse streekproducten en wijn. Op deze camping heb je daarnaast alle ruimte.

Les Moulettes - populaire campings in de Auvergne

3. Les Moulettes

Op Les Moulettes (9,2) voel je echt dat je in Frankrijk bent. Want deze camping is klein en ligt in Vorey, een plek die niet zo toeristisch is. Ook op de camping zelf kampeer je met veel Fransen, al kom je ook genoeg Nederlanders tegen. Het zwembad met glijbanen en de rivier zijn echte hotspots voor de kids tijdens een kampeervakantie. Maar ook in de omgeving zijn veel leuke to do’s te vinden. Jullie raden het klimpark en de watervallen aan.

Domaine La Terrasse - populaire campings in de Auvergne

2. Domaine La Terrasse

Op Domaine La Terrasse kom je tot rust. Ivonne schrijft: ‘Als je bij Maurits & Annemieke mag verblijven, word je geweldig in de watten gelegd. De kinderen vermaken zich onderling op deze geborgen veilige zalige plek. Je merkt dat iedereen tot rust komt, ouder en kind.’ De eigenaren maken zelf ijs en ijsthee, die je kunt proeven tijdens het gezamenlijke diner. En houden je kinderen van dieren? Daar kunnen ze hier ook mee knuffelen. Jullie geven deze bestemming in Trézelles een 9,5.

Domaine la Mathoniere - populaire campings in de Auvergne

1. Mathonière

De gastvrije eigenaren van Mathonière weten volgens jullie wel wat service is! Zo bezorgen zij elke ochtend verse broodjes bij je tent. Overnachten doe je hier in een luxe glampingaccommodatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safaritent? Je hebt alle ruimte en verblijft tussen de bossen. ’s Avonds wordt er dan ook regelmatig een kampvuur gestookt, hoe gezellig! Mathonière mag zich met een 9,5 dan ook de meest populaire camping van de Auvergne noemen. De camping toch even verlaten? Bezoek wat kastelen in de omgeving!