De 6 grootste winkelcentra van Nederland voor de ultieme shopdag

Redactie - 29 februari 2020

De 6 grootste winkelcentra van Nederland voor de ultieme shopdag

Redactie - 29 februari 2020

In Dubai hebben ze het grootste winkelcentrum van de wereld en in Amerika en Azië wordt de ene na de andere mega mall uit de grond gestampt. Zó groot pakken we ook weer niet uit in Nederland, maar toch kunnen we er als kikkerlandje ook wat van. Dagje shoppen? Bezoek een van de grootste winkelcentra van ons land. Dit zijn zes van de grootste winkelcentra van Nederland.

  1. Hét grootste winkelcentrum van Nederland: Mall of the Netherlands – Leidschendam

Ken je Mall of the Netherlands al? Grote kans dat je dit gigantische winkelcentrum in het nieuws of op Facebook voorbij hebt zien komen. Mall of the Netherlands in Leidschendam is direct de nummer één in dit lijstje van grootste winkelcentra van Nederland. Het is nu nog maar gedeeltelijk open, maar later dit jaar kun je als ware shopaholic je hart ophalen in dit winkelparadijs met 280 winkels.

  1. Lekker groot winkelcentrum in Arnhem: Kronenburg

Dit grote winkelcentrum in Arnhem heeft wel 110 winkels onder één dak, en je kunt er nog gratis parkeren ook. Score! Des te meer budget je overhoudt voor je shopping spree. Kleding, sieraden, boeken, boodschappen: je vindt het er allemaal. Net als leuke lunchrooms om even bij te tanken.

Doe je een weekendje Arnhem? Dan zijn dit onze favoriete logeeradresjes:

  1. Grootste winkelcentra van Nederland: Hoog Catharijne – Utrecht

Mocht je nog niet in het ‘nieuwe’ Hoog Catharijne geweest zijn, spring dan nu in de auto voor de ultieme shopdag in Utrecht. Het winkelcentrum is zo ontzettend mooi geworden, dat je hier ultiem ontspannen winkelt. En smult trouwens ook, want er is een complete benedenverdieping met leuke eettentjes, snelle snacks of lekkers voor thuis.

Ben je uitgekeken op de ketens in het winkelcentrum? Dan wandel je vanuit Hoog Catharijne in een paar minuutjes het centrum in. Het is niet voor niets het winkelhart van Nederland.

Onze favorieten voor een weekendje Utrecht:

  1. Groot winkelcentrum in Rotterdam: Alexandrium

Alexandrium Shopping Center in de Rotterdamse wijk Oosterflank was het eerste winkelcentrum in Nederland met een Primark. Hip wel! Maar het winkelcentrum heeft ook nog 199 andere winkels. Én een woonmall vlakbij. Ideaal wanneer je zowel mode- als interieuritems op je verlanglijstje hebt staan. Het winkelcentrum bestaat alleen al uit drie lagen en parkeren kan op het dak. Leuk aan Alexandrium vind ik dat ze regelmatig ‘extraatjes’ organiseren, zoals modeshows of shopadvies.

  1. Grootste winkelcentra van Nederland: Zuidplein – Rotterdam

Uitgewinkeld in Alexandrium maar nog meer shophonger? Neem de metro naar Zuidplein. Een erg sexy winkelcentrum is het (nog) niet, maar groot wel! Het overdekte winkelcentrum in Rotterdam-Zuid werd als een van de eerste grote shopping malls naar Amerikaans voorbeeld gebouwd en heeft maar liefst 165 winkels. Tot 2021 wordt er nog druk verbouwd in het winkelcentrum, maar je kunt er wel gewoon lekker blijven winkelen én eten. Maak je keuze uit 25 eetgelegenheden voor een pitstop tussen ’t shoppen door.

  1. Grote winkelcentra in Nederland: Cityplaza – Nieuwegein

Met een ruim aanbod van 150 winkels is de kans groot dat je winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein met een volle shopper én een lach op je gezicht verlaat. Mode, beauty, delicatessen, alles voor je huis, speelgoed voor de kids: je hebt het er allemaal. Aan restaurants, lunchrooms en koffiezaakjes ook geen gebrek. Hier breng je met gemak een hele dag door.

Bekijk ook ons toplijstje voor de leukste winkelcentrums om overdekt te winkelen.