De 5 populairste campings van de Champagne-Ardennen

Redactie - 15 februari 2019

De 5 populairste campings van de Champagne-Ardennen

Redactie - 15 februari 2019

Op een paar honderd kilometer afstand van Nederland vind je de Franse regio Champagne-Ardennen. Hier geniet je van een gevarieerd landschap vol bossen en heuvels met kabbelende riviertjes, wijngaarden en natuurlijk champagne in de streek rond Reims. Zoover zet de vijf populairste campings op een rijtje.

Kawan Resort Le Lac d'Orient - populairste campings van de Champagne-Ardennen

5. Kawan Resort Le Lac d’Orient

Op Kawan Resort Le Lac d’Orient zit je goed voor een actieve vakantie. Want de bosrijke omgeving is erg geschikt om te wandelen en te fietsen. Op een plek als deze is het natuurlijk fijn als je je hond mee kunt nemen. Er is zelfs een apart hondenveld. Ook kun je allerlei watersporten beoefenen op het meer dat aan de camping grenst. Of maak een rondje op de waterfiets met het hele gezin. Met een 7,5 gemiddeld en een fijn zwembad met apart kinderbad voor de kids een fijne bestemming.

La Croix d'Arles - populairste campings van de Champagne-Ardennen

4. La Croix d’Arles

In Langres vind je doorreiscamping La Croix d’Arles (8). Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen door de eigenaren, waarna je zelf je plekje mag uitzoeken. Er zijn zowel plaatsen in de zon als in de schaduw. Naast een zwembad is er ook een eenvoudig, maar prima restaurant, waar je pizza of patat met stoofvlees bestelt. Een populaire plek onder Nederlanders.

La Forge de Sainte Marie - populairste campings van de Champagne-Ardennen

3. La Forge de Sainte Marie

Bij La Forge de Sainte Marie ben je aan het juiste adres, wanneer je op zoek bent naar rust en natuur. Want de nabije omgeving is prachtig, maar er is niet veel te doen. Op de camping is er wel vermaak, zeker met jonge kinderen. Sandra: ‘Onze kinderen van acht en tien vonden de animatie heel leuk, met knutselen, vossenjacht in de avond, levend stratego enzovoort. Er is veel Nederlands sprekend personeel.’ Jullie geven deze camping in Haute Marne een 8,2.

Municipal Val de Vesle - populairste campings van de Champagne-Ardennen

2. Municipal Val de Vesle

Ook de nummer 2 in dit toplijstje is een camping waar veel van jullie verblijven voor één nachtje. Jan-Willem overnachtte er op doorreis naar de Dordogne en schrijft: ‘De camping ligt ideaal ten opzichte van de snelwegen naar Parijs en naar het zuiden én vlak bij de stad Reims.’ Die 8,3 heeft Municipal Val de Vesle onder andere te danken aan de ruime staanplaatsen en het nieuwe en schone sanitair.

La Samaritaine - populairste campings van de Champagne-Ardennen

1. La Samaritaine

Ben je op zoek naar een kleinschalige camping waar je tot rust komt? La Samaritaine is heel geschikt en ligt aan een fijn zwemmeertje. Deze plek in Buzancy wordt gerund door een echtpaar. De vrouw is Nederlands, dus stuntelen met je Frans is niet nodig. Jullie schrijven dat het sanitair goed schoon is. Ook de broodjesservice is top! Geef je bestelling de avond van tevoren door en de volgende morgen ontbijt je met heerlijk verse broodjes. La Samaritaine scoort een 8,8.