De 5 populairste campings in Bourgondië

Redactie - 16 februari 2019

De 5 populairste campings in Bourgondië

Redactie - 16 februari 2019

Wijngaarden, rivieren en bossen. Natuurliefhebbers zitten goed in Bourgondië. Want wat een gevarieerd landschap vind je hier. Dit is dan ook dé perfecte regio om de mooiste wandelingen te maken. Vergeet daarnaast zeker niet om wat cultuur te snuiven, want historische kastelen vind je hier ook genoeg. Ben je nog op zoek naar een camping? Lees dan verder. Wij vertellen je meer over de populairste campings in Bourgondië.

Chateau de l'Epervière - populairste campings in Bourgondië

5. Château de l’Epervière

Kamperen op ruime staanplaatsen op een landgoed. Bij Château de l’Epervière kan het. Dit is een erg kindvriendelijke camping waar je Nederlandse animatie hebt. Je kunt hier alleen kamperen met je eigen accommodatie. Deze zet je neer op een ruim veld met speelplaats voor de kids. Reviewer Jeroen: ‘Aardig uniek vinden wij het grote speelveld midden op de camping met rondom de kampeerplekken. Ideaal om vanuit je luie stoel je kinderen vrij te laten spelen.’ Jullie geven deze camping in Gigny-sur-Saône een 8,3 gemiddeld.

Les Deux Rivieres - populairste campings in Bourgondië

4. Les Deux Rivières

Camping Les Deux Rivières is in 2018 overgenomen door nieuwe eigenaren. Volgens de reviews doen ze het goed en gemiddeld scoort deze camping in Celle en Morvan dan ook een dikke 8,7. Het sanitair is erg schoon en vakantievriendjes zijn zo gemaakt. De kids kunnen met elkaar een balletje trappen op het voetbalveld of een duik nemen in het fijne zwembad.

Yelloh! Village Le Domaine de Louvarel (Glamping) - populairste campings in Bourgondië

3. Yelloh! Village Le Domaine de Louvarel (Glamping)

Voor een kleinschalige camping ben je bij Yelloh! Village Le Domaine de Louvarel in Champagnat aan het juiste adres. Met een dikke 9 eindigt deze camping op nummer drie in dit toplijstje. Jullie schrijven dat je hier de ideale mix vindt tussen kampeerplaatsen en huuraccommodaties. Verder is de Nederlandse animatie super én het zwemmeer favoriet. Na een dag zonnen en zwemmen kun je een lekker hapje eten in het restaurant op de camping.

Chateau Montrouant - populairste campings in Bourgondië

2. Château Montrouant

Château Montrouant (9,4) is volgens jullie een gemoedelijke camping met erg gastvrije eigenaren. Hier zit je goed wanneer je houdt van persoonlijkheid. Schuif eens per week aan bij de gezamenlijke eetavond, de eigenaren grillen kip en bakken patat. Sla de zelf geproduceerde wijn zeker niet over, deze is heerlijk! Kids komen hier snel in contact met leeftijdsgenoten. De jeugd komt ’s avonds samen bij de kampvuurplaats in het bos. Deze camping ligt in Gibles.

La Chauvotte - populairste campings in Bourgondië

1. La Chauvotte

Ook de nummer één is een kleinschalige camping. Op La Chauvotte vind je acht staanplaatsen en vier gîtes. Een ideale plek voor rustzoekers. Al is er in de omgeving van La Grande-Verriere genoeg te doen! Op de camping kun je eten in de bistro. De eigenaresse bakt verse pizza’s die volgens jullie overheerlijk zijn. Deze camping scoort niet voor niets een 9,6.