Op zoek naar de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan hoef je niet ver te reizen. In ons buurland België vind je de leukste uitjes. Spring op je mountainbike en ontdek de natuurrijke omgeving van de Ardennen of vermaak je in het zwembad op de camping. Lees mee en ontdek de 5 meest kindvriendelijke campings van België.

Camping Sandaya Parc La Clusure De 5 meest kindvriendelijke populaire campings van België

5. Camping Sandaya Parc la Clusure

Op Camping Sandaya Parc la Clusure in de Ardennen geniet je met het hele gezin van de leukste activiteiten. Verwacht hier geen standaard minidisco, maar een spectaculaire roofvogelshow. Volgens Sara zijn de kids niet meer weg te slaan bij de camping: ‘Het verblijf was top! Onze kinderen hebben we de hele vakantie niet gezien omdat ze met vrienden naar het terras of het kampvuur waren. Zelf ontspannen met mn voetjes in de rivier gezeten en mijn man heeft de omgeving op zijn mountainbike verkend.’ Sandaya Parc la Clusure scoort niet voor niets een 8,7 op kindvriendelijkheid.

Camping Spineuse Neufchâteau De 5 meest kindvriendelijke populaire campings van België

4. Camping Spineuse Neufchâteau

Dierenliefhebbers zitten helemaal goed bij Camping Spineuse Neufchâteau (8,3). Naast de camping zijn de allerkleinsten druk aan het knuffelen met de geitjes of helpen ze met het voeren van de ezels. Ook de speeltuin is een echt paradijs. Hier vind je niet één maar twee trampolines en een grote kabelbaan. Terwijl de kids zich uren vermaken, kom jij tot rust bij je tent of caravan. Deze camping scoort een 8,8 op kindvriendelijkheid.

Camping Anderegg De 5 meest kindvriendelijke populaire campings van België

3. Camping Anderegg

Camping Anderegg scoort zowel gemiddeld als voor kindvriendelijkheid een 9,1. Met het hele gezin speel je de leukste spelletjes in de gezellige open ruimte. Ook jullie lieve viervoeter is hier van harte welkom. En de kinderen? Die vervelen zich volgens Helge en Kristof geen seconde : ‘Het ondiepe beekje, de speeltuintjes en speelhoekje werkten echt als een magneet op de kinderen, die dus al vlug vele vriendjes hadden.’

Camping Moulin de Malempré De 5 meest kindvriendelijke populaire campings van België

2. Camping Moulin de Malempré

Zie jij jezelf al zitten met een verkoelend drankje? Vanaf je staanplaats op Camping Moulin de Malempré overzie je de hele speeltuin. Wel zo makkelijk voor de allerkleinsten. Waaraan de camping een 9,4 voor kindvriendelijkheid verdient? Volgens Günter is dat het enthousiaste animatieteam: ‘Onze kinderen waren in het zwembad of ze deden mee met de animatie. Super hoe ze met de kinderen overweg konden! Onze kinderen missen de animatoren al en hopen dat volgend jaar dezelfde terug komen.’

Camping Pont de Deulin De 5 meest kindvriendelijke populaire campings van België

1. Camping Pont de Deulin

We sluiten dit toplijstje af met Camping Pont de Deulin dat een 9,4 scoort als gemiddelde én op kindvriendelijkheid. Het is de place to be voor actieve vakantiegangers. Huur met het hele gezin een kano en ontdek de natuurrijke omgeving van de Ardennen. Of verken de omgeving op een mountainbike. Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Volgens Edwin is een bezoekje aan het chocolademuseum Defroidmont in Briscol een aanrader. Met het hele gezin smikkel je van de lekkerste chocolade!

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Renske

Redacteur

24 april - 2019

Reacties