De 25 populairste campings in Europa die het best scoren op kindvriendelijkheid

Redactie - 30 december 2018

De 25 populairste campings in Europa die het best scoren op kindvriendelijkheid

Redactie - 30 december 2018

Voor kinderen zijn kampeervakanties vaak het allerleukst. Ze maken makkelijk vriendjes en kunnen lekker buiten spelen. Wij hebben de populairste campings in Europa geselecteerd die het best scoren op kindvriendelijkheid.

Domaine la Mathoniere - populairste campings in Europa die het beste scoren op kindvriendelijkheid

Domaine la Mathonière

5. Domaine La Mathonière

Op Camping Domaine La Mathonière in Louroux-Bourbonnais vervelen de kinderen zich geen minuut. Tijdens de vakantie zijn ze vast elke dag te vinden in de speeltuin, op de trampoline of in het zwembad. Deze gemoedelijke camping is niet zo groot, zodat kinderen snel hun weg weten te vinden. In de directe omgeving vind je leuke activiteiten, zoals het klimbos of het zwemmeer. ‘s Avonds is het smullen geblazen van de heerlijke tapas en zoete pannenkoeken.

Domaine la Terrasse

Domaine la Terrasse

4. Domaine la Terrasse

Tussen de groene heuvels van de Auvergne vind je Domaine la Terrasse. Op deze boerderijcamping kun je kiezen voor een avontuurlijke safaritent of een vrolijke pipowagen. Ontzettend leuk voor de kids. Zij hebben dolle pret op de trampoline en in het speeltuintje. Vergeet niet te proeven van het zelfgemaakte yoghurtijs en de overheerlijke ijsthee. Domaine la Terrasse won eerder een Gouden Zoover Award en scoort een dikke 10 voor kindvriendelijkheid.

Le Mas d'en Haut

Le Mas d’en Haut

3. Le Mas d’en Haut

Le Mas d’en Haut ligt in de rustieke Limousin. Een heerlijke camping op een prachtig kasteeldomein. Eva en haar jonge gezin genoten van een heerlijke vakantie: ‘Voor het eerst verbleven we met onze zoon van bijna drie jaar op deze minicamping in een ruime safaritent, met om ons heen varkens, kippen, de hond en katten. Voor ons zoontje geweldig! Het voeren van de dieren ‘s ochtends was helemaal super. Ook zijn er genoeg fietsjes en skelters om mee te spelen. We hebben drie keer meegegeten met de table d’hôte: elke keer smaakvol en gezellig samen met de andere gasten.’

Minicamping De Visser (+ Chalets)

Minicamping De Visser (+ Chalets)

2. Minicamping De Visser (+ Chalets)

Midden in de duinen en nabij het prachtige strand van Zoutelande ligt Minicamping De Visser. Een kleinschalige camping die vooral bezocht wordt door jonge gezinnen. Het speeltuintje biedt speelplezier voor de kleintjes. En ook van het racen op de skelters krijgen de kinderen geen genoeg. De camping is erg overzichtelijk en dat geeft meteen een veilig gevoel. Zeker wanneer je kampeert met kleine kinderen. Met de zee en het strand op loopafstand kun je elke dag de mooiste zandkastelen bouwen. Wil je er een dagje op uit? Maak een mooie fietstocht naar Domburg of Middelburg.

Boerderijcamping Van 't Zandeind

Van ’t Zandeind

1. Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Boerderijcamping Van ’t Zandeind, gelegen in het Noord-Brabantse Riel, staat op nummer 1 in onze toplijst. De camping scoort maar liefst een 9,8 voor kindvriendelijkheid en won een Gouden Zoover Award. Dit vakantieverblijf heeft dan ook alles waar kinderen van dromen. Zo kunnen ze elke dag heerlijk knuffelen met de lieve boerderijdieren. Maar ook in het speeltuintje en op de skelters hebben kids de tijd van hun leven. Ze komen hier graag terug, zoals je leest in de review van Mandy: ‘Heerlijk rustig en kindvriendelijk, met een warm onthaal en lieve gastheren. We komen hier nu al een paar jaar en onze kinderen vragen steeds om terug te komen.’

De complete top 25 van mooie populaire campings in Europa

Er zijn ontzettend veel populaire campings in Europa. Wij zouden nog wel even door kunnen gaan. Maar we houden het voor nu bij deze top 25. Bekijk hieronder de populairste campings van Europa die het best scoren op kindvriendelijkheid.

 1. Boerderijcamping Van ’t Zandeind, Nederland (9,6) Gouden Zoover Award
 2. Minicamping De Visser (+ Chalets), Nederland (9,6)
 3. Le Mas d’en Haut, Frankrijk (9,3)
 4. Domaine La Terrasse, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 5. Mathonière, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 6. Oberhasenberghof, Oostenrijk (9,5)
 7. Dordogne Le Douzou, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 8. Casa Valerosa, Spanje (8,9)
 9. De Watermolen, Nederland (9,8) Gouden Zoover Award
 10. Minicamping Boogaard, Nederland (9,8) Gouden Zoover Award
 11. Sempreverde, Italië (9)
 12. Het Ven, Nederland (9,4) Gouden Zoover
 13. De Molenhoek, Nederland (8)
 14. La Chauvotte, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 15. Minicamping De Adelaar, Nederland (9,2) Gouden Zoover Award
 16. La Jonquille, Frankrijk (9,8) Gouden Zoover Award
 17. Hedesunda, Zweden (9,7)
 18. De Paal, Nederland (9) Gouden Zoover Award
 19. De Noetselerberg, Nederland (9,1)
 20. Sprookjescamping De Vechtstreek, Nederland (8,8)
 21. Den Blanken, Nederland (9,3) Gouden Zoover Award
 22. Campo Alegre, Spanje (9,7) Gouden Zoover Award
 23. Janse, Nederland (9,6)
 24. Letni Den, Tsjechië (8,9)
 25. De Nesse, Nederland (9,7) Gouden Zoover Award

Heb je dit jaar een geweldige kampeervakantie gehad? Laat het ons weten en deel jouw mening op Zoover via een review.