De 20 populairste campings die het best scoren op zwembaden

Redactie - 25 december 2018

De 20 populairste campings die het best scoren op zwembaden

Redactie - 25 december 2018

De campings in deze toplijst zijn fantastisch, maar vooral de zwembaden scoren hoog. Van Nederland tot Spanje: er is keuze genoeg. Wij hebben de twintig populairste campings geselecteerd die het best scoren op zwembaden. We starten onze lijst met de top 5. 

Camp Alegre - populairste campings die het beste scoren op zwembaden

Campo Alegre

5. Campo Alegre

Campo Alegre is een gemoedelijke camping onder de Spaanse zon. Je wordt hartelijk welkom geheten door de Nederlandse eigenaresse en dat geeft meteen een thuisgevoel. Het nabijgelegen dorp Sax is leuk om te bezoeken en binnen drie kwartier lig je aan de Spaanse Costa te genieten op het strand. De kinderen hoeven zich op de camping ook geen minuut te vervelen. Ze maken nieuwe vriendjes in de speeltuin en beleven volop waterpret in het sfeervolle zwembad. Tijdens het zwemmen heb je bovendien een prachtig uitzicht op de bergen. De camping won een Gouden Zoover Award en scoort een 9,7 gemiddeld.

Glamping Frankrijk La Mirande - populairste campings die het beste scoren op zwembaden

Glamping Frankrijk La Mirande

4. Glamping Frankrijk La Mirande

In de Franse streek Aquitaine vind je Glamping Frankrijk La Mirande. Deze Gouden Zoover Award winnaar scoort maar liefst een 9,7. Een heerlijke plek om met z’n tweetjes te onthaasten. De gastvrije ontvangst is hartverwarmend, maar ook de pluktuin en het mooi onderhouden zwembad zijn zeer geliefd. Ciska Snelderwaard vond het heerlijk bij het zwembad: ‘Wat hebben we weer genoten van de prachtige safaritent met alles erop en eraan. Heerlijk geluierd bij het zwembad, kleine dorpjes bezocht en twee avonden met de lokale mensen feest gevierd. Zo fijn dat het totaal niet toeristisch is.’ Tot rust komen zul je hier dus zeker.

Camping Les Hauts de Rosans - populairste campings die het beste scoren op zwembaden

Camping Les Hauts de Rosans

3. Camping Les Hauts de Rosans

Les Hauts de Rosans ligt in de Provençaalse Alpen. Een mooie omgeving als je volledig tot rust wilt komen. Af en toe een heerlijke wandeling in het berggebied en daarna lekker ontspannen in het verwarmde zwembad. De ligging van dit mooie zwembad is bijzonder. Al zwemmend heb je een schitterend uitzicht op de Alpen en het dal van Rosans. 

Camping La Chauvotte - populairste campings die het beste scoren op zwembaden

Camping La Chauvotte

2. Camping La Chauvotte

Tussen de glooiende heuvels van het Franse wijngebied Bourgogne ligt La Chauvotte. Hou je van kleine en knusse campings? Dan is deze Gouden Zoover Award winnaar absoluut een aanrader. De zelfgemaakte pizza’s zijn hier populair, net als het zwembad. En wij snappen waarom. Het zwembad is niet alleen prachtig aangelegd, maar ook helemaal chloorvrij. De camping is lekker rustig, zodat je rondom het buitenbad heerlijk kunt wegsoezen op een van de comfortabele ligbedjes. 

Waldcamping Feldkirch - populairste campings die het beste scoren op zwembaden

Waldcamping Feldkirch

1. Waldcamping Feldkirch

Onze nummer 1 in de lijst is Waldcamping Feldkirch gelegen in het mooie Oostenrijk. Met mogelijkheden om te barbecueën en met leuke speelplekken voor de kinderen is het een echte familiecamping. Het zwembad krijgt de meeste complimenten in de reviews en scoort gemiddeld een 9,5. Arianne heeft samen met haar gezin genoten van het zwemparadijs: ‘Als gast van deze camping mag je gratis gebruik maken van het naastgelegen gemeentelijke buitenzwembad. Daar is ook een leuke speeltuin met eigen ingang vanaf de camping. Het zwembad beschikt over meerdere baden en glijbanen.’ Waterratten zitten hier dus goed.

De complete top 20 lijst

Hieronder kun je onze complete lijst bekijken. Een aantal campings is bekroond met een Gouden Zoover Award. Ontdek de twintig populairste campings met de beste zwembaden.

 1.  Waldcamping Feldkirch, Oostenrijk (7,6)
 2. La Chauvotte, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 3. Les Hauts de Rosans, Frankrijk (8,8)
 4. Glamping Frankrijk La Mirande, Frankrijk (9,7)  Gouden Zoover Award
 5. Campo Alegre, Spanje (9,7) Gouden Zoover Award
 6. Yelloh ! Village Le Campoloro, Corsica (8,6)
 7. De Pallegarste, Nederland (8,7)
 8. Marecchia da Quinto, Italië (8,8)
 9. Altschmiede, Duitsland (7)     
 10. Casa Valerosa, Spanje (8,9)  
 11. Trasimeno, Italië (9,3)
 12. Enmar, Spanje (9,3)
 13. Camp Kyllburg, Duitsland (9,3)
 14. Mathonière, Frankrijk (9,6) Gouden Zoover Award
 15. Le Dauphin, Frankrijk (8,6) Zoover Award   
 16. Agriturismo Casa Bonta, Italië (9,2)
 17. Cikat, Kroatië (8) 
 18. Les Mimosas, Frankrijk (8,1) Zoover Award
 19. Les Peupliers, Frankrijk (7,7) 
 20. Vigna Maggiore, Corsica (8,7)

Heb jij ook een heerlijke vakantie gehad op een camping met een fantastisch zwembad? Laat het weten en deel jouw verhaal op Zoover via een review.