De 15 populairste campings van Duitsland

Redactie - 9 mei 2020

De 15 populairste campings van Duitsland

Redactie - 9 mei 2020

Kamperen buiten eigen land, maar toch lekker dichtbij. Duitsland is een prima optie. Hier de 15 populairste campings van Duitsland op een rij!

Kinzigtal, populairste campings van Duitsland

Kinzigtal

15. Kinzigtal

In de prachtige omgeving van het Zwarte Woud verblijf je tussen de bergen. Dé perfecte uitvalsbasis voor actieve uitstapjes in de natuur. Kinzigtal (regio Baden-Württemberg) ontvangt een gemiddelde beoordeling van een 7,2.

Wirthsof, populairste campings van Duitsland

Wirthshof

14. Wirthshof

Trouwe viervoeters zijn van harte welkom op Wirthshof in Baden-Wurttemberg. Maar wanneer je hier overnacht zonder huisdier verblijf je op een huisdiervrij deel, ideaal! Reviewers zijn daarnaast enthousiast over de ruime plekken en het schone sanitair.

Holmernhof, populairste campings van Duitsland

Holmernhof

13. Holmernhof

Een vijfsterrencamping met een fenomenale beoordeling. Wat een plaatje! Holmernhof in de regio Beieren is populair onder ouderen of mensen die op zoek zijn naar een camping zonder al te veel poes pas. Ultiem relaxen dus.

Am Königsberg, populairste campings van Duitsland

Am Königsberg

12. Am Königsberg

Ardy over Am Köningsberg in regio Rheinland Pfalz: ‘Ik kan alleen maar zeggen wat een top camping. Wij zaten op de familie tentweide. Waar het super gezellig was, de kinderen speelden allemaal heerlijk met elkaar.’ Op en top gezelligheid met het hele gezin hier!

Kleinenzhof, populairste campings van Duitsland

Kleinenzhof

11. Kleinenzhof

Met rivier de Enz die door Kleinenzhof (Baden-Württemberg) kronkelt is dit echt een geweldige locatie. Knuffelen met dieren zoals geitjes en pony’s maakt het helemaal top.

Rissbach, populairste campings van Duitsland

Rissbach

10. Rissbach

Met een gemiddelde van een 8,1 en een uitzicht op de Moezel weet je dat je goed zit op Rissbach in Rheinland Pfalz. Tel daar de vriendelijke en gastvrije eigenaren bij op en het kan niet meer stuk.

Holländischer Hof, populairste campings van Duitsland

Holländischer Hof

9. Holländischer Hof

De eerste camping in dit toplijstje die is beoordeeld met een Zoover Award. Een absolute aanrader volgens reviewers is de wijnproeverij die op Holländischer Hof (Rheinland Pfalz) zelf wordt georganiseerd. Lekker eten en drinken staat hier sowieso centraal want het restaurant is top en ’s ochtends geniet je van verse broodjes.

Lindau am See, populairste campings van Duitsland

Lindau am See

8. Lindau am See

Gelegen direct aan de Bodensee nabij de grens van Oostenrijk. Lindau am See is razend populair, vroegtijdig reserveren is dus een aanrader. Spot de zonsondergang op het strandje bij de camping. Tel daar het uitzicht op de bergen bij op en het is een waar natuurfenomeen.

Knaus Campingpark Walkenried, populairste campings van Duitsland

Knaus Campingpark Walkenried

7. Knaus Campingpark Walkenried

De passie en het enthousiasme waarmee de Nederlandse eigenaren van Knaus Campingpark Walkenried in de regio Neder-Saksen deze camping runnen heeft vast en zeker bijgedragen aan de 9,2 en de Gouden Zoover Award. Mascha: ‘Ontzettend aardige (NL) beheerders Karin en Noah die heel creatief zijn, meedenkend en aandacht voor elk kind en volwassene hebben.’

Tropical Islands, populairste campings van Duitsland

Tropical Islands

6. Tropical Islands

Wauw! Bij het zien van foto’s van Tropical Islands in Brandenburg zou je haast denken dat deze camping niet thuishoort in het lijstje met populairste campings van Duitsland, maar in een lijstje vol tropische bestemmingen. Wanneer je hier neerstrijkt op je bedje bij het subtropisch zwemparadijs (onder een palmboom, jawel) waan je je echt op de Caribbean.

Knaus Campingpark Lackenhäuser, populairste campings van Duitsland

Knaus Campingpark Lackenhäuser

5. Knaus Campingpark Lackenhäuser

Voor wie wil ontspannen in een rustige omgeving en op een camping zonder animatie is Knaus Campingpark Lackenhäuser (regio Beieren) de ideale plek. Hier kom je volledig tot rust in een natuurlijke omgeving.

Kirchzarten, populairste campings van Duitsland

Kirchzarten

4. Kirchzarten

Vanuit Kirchzarten (regio Baden-Württemberg) loop je zo naar het nabijgelegen en gelijknamige dorp voor je boodschappen. Ideaal! Reviewers vertellen dat deze camping erg gezellig is met veel verschillende nationaliteiten. Gemiddeld scoort Kirchzarten een 8,4.

Family Camping Club, populairste campings van Duitsland

Family Camping Club

3. Family Camping Club

Tussen de druivenranken en de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen. Grenzend aan de camping vind je een prachtige fietsroute. Maar op Family Camping Club in de regio Rheinland Pfalz is er ook voor kids van alles te beleven.

Langenwald, populairste camings van Duitsland

Langenwald

2. Langenwald

De meest recente review over Langenwald (Baden-Wurrtemberg): ‘Begin september vier nachten hier verbleven, een geweldige camping! Vooral het sanitair was ongelooflijk mooi. Fijn personeel, lekker eten, mooie ruime plekken, prachtige omgeving. Geen minpunt te bedenken, een absolute aanrader.’ Do we need to say more?

Prümtal-Camping Oberweis, populaire campings van Duitsland

Prümtal-Camping Oberweis

1. Prümtal-Camping Oberweis

Naast het feit dat deze camping het meest populair is, is Prümtal-Camping Oberweis in de regio Rheinland Pfalz ook nog in het bezit van een Gouden Zoover Award, een 8,9 gemiddeld én vijf sterren. Wauw! Baantjes trekken kun je hier zo te zien ook als de beste. Het sanitair wordt opvallend vaak als ‘geweldig’ omschreven in jullie reviews.

Ben jij wel eens op een van bovenstaande campings geweest? Laat het ons weten in een review!