De 14 gekste dingen die de douane heeft gevonden

Redactie - 6 mei 2019

De 14 gekste dingen die de douane heeft gevonden

Redactie - 6 mei 2019

Soms kan het best verwarrend zijn, wat je als reiziger moet aangeven bij de douane. Maar sommige reizigers maken het wel héél bont. Deze items zijn écht ooit opgedoken bij de grensovergang.

Krokodil

Beeld: Pixabay | pixel2013

1: Krokodillenvlees

Misschien in het land waar het gekocht is wel toegestaan, maar in Nederland is de krokodil toch écht een beschermde diersoort.

Schedel

Beeld: Pixabay | Flachovatereza

2: Een menselijke schedel

Meegenomen door een Duitse professor, die de schedel uit wetenschappelijke redenen had aangeschaft, en heel verbaasd opkeek toen de douane het in beslag nam.

3: Granaat

Je wordt op elk vliegveld overspoeld door posters met daarop afbeeldingen van items die je niet mee mag nemen, maar tóch werd er recentelijk iemand gesnapt met een handgranaat in zijn bagage. Hij had geen kwaad in de zin, maar vond het gewoon een geinige souvenir. Tsja.

Kameleon

Beeld: Pexels | Egor Kamelev

4: Levende dieren

Van een gedrogeerde aap, die nét in een koffer paste, tot een meisje dat haar geliefde kameleon mee probeerde te smokkelen door te doen alsof hij een hoed was (wel creatief!).

5: Dode dieren

In de vorm van bijvoorbeeld schoenen, gemaakt van de beschermde brilslang. Niet ok, beste reiziger.

6: Taser

Ook zo’n item waarvan het toch wel duidelijk zou moeten zijn dat je het niet mee mag nemen tijdens een vlucht. Óók niet wanneer je tegen de douane doet alsof het een oude telefoon betreft (ze trapten daar dan ook niet in uiteraard).

Zwaarden

Beeld: Pixabay | alles

7: Scherpe items

En wat dacht je van zwaarden en scherpe messen? Ook die worden tegenwoordig nog steeds uit koffers gevist. Toch goed, de controles die af en toe irritant lang lijken te duren!

8: Kinderen

Ehm… wat? Er zijn echt reizigers geweest die een kind, dat geen paspoort had, in hun XL handbagage koffer in het vliegtuig probeerden te smokkelen.

Kikkervisjes

Beeld: Pixabay | westdene

9: Kikkervisjes

Ook een originele: een Zuid-Koreaanse vrouw werd bij de bagagecontrole gesommeerd om haar waterflesje weg te gooien of op te drinken. Ze deed dat laatste, maar spuugde vervolgens een hele rits kikkervisjes uit, die ze in het water had gestopt om als cadeautje mee te kunnen nemen. Bah!

10: Drugs

Drugssmokkel is nog steeds een veelvoorkomend probleem. Maar er was een reiziger die het wel heel origineel aanpakte: hij stopte een kwart miljoen dollar aan methamfetamine in chocoladerepen, en probeerde het zo van Los Angeles naar Japan mee te nemen.

Duif

Beeld: Pexels | Garfield Besa

11: Duiven

Een Australische reiziger probeerde een aantal jaren geleden om met wat levende duiven in zijn broekspijp de grens over te steken. Of dit onderdeel was van een mysterieuze goocheltruc, weten we helaas niet.

12: Kunst

Ook de nodige kunstwerken worden stiekem langs de douane gesmokkeld. Zoals een 3000 jaar oude Egyptische sarcofaag, die door douaniers in Miami werd ontdekt. Hij bleek 125 jaar eerder in Egypte te zijn gestolen.

Kettingzaag

Beeld: Unsplash | Michael Fenton

13: Kettingzaag

Next level wapensmokkel: een volledig gemonteerde, en van brandstof voorziene, kettingzaag in je handbagage. In 2012 probeerde een reiziger hem in New York doodleuk mee te nemen. Mocht niet. Gek hè?

14: Geld

Grote geldbedragen mag je wel meenemen, maar moet je wel aangeven op het formulier dat je in moet vullen bij (intercontinentale) vluchten. Er was ooit een Duitse reiziger die dat probeerde te omzeilen, door zijn briefgeld in wat gebakjes te stoppen. Smakelijk eten!