De 12 populairste campings in Limburg

Redactie - 11 maart 2019

De 12 populairste campings in Limburg

Redactie - 11 maart 2019

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming in eigen land? Kies voor heuvelachtig Limburg. Met de Bourgondische leefstijl en de prachtige natuur lijkt het net of je in het buitenland bent. En kamperen is dé manier om van de natuur te genieten. Daarom zet Zoover de twaalf populairste campings in Limburg voor je op een rij.

Camping Oriental meest populaire campings van Limburg

12. Camping Oriental

Entertainment zoekers zitten goed bij Oriental in Berg en Terblijt. Tot in de avonduren wordt er van alles georganiseerd. De kids vermaken zich bij het theater, bij de kinderdisco en doen mee aan de leukste spelletjes. De ervaring van Anette: ‘Wat deze camping helemaal top voor ons maakte, was de animatie!‘ Jullie geven deze camping dan ook een 8,3.

Camping 't Hemelke meest populaire campings in Limburg

11. Camping ’t Hemelke

Voor een actieve buitenvakantie zit je goed bij ’t Hemelke (8,5). De kinderen doen mee met de spannende speurtochten of met een van de vele sportactiviteiten. Jij ontdekt ondertussen de omgeving per fiets. Of rijd door naar het gezellige Valkenburg op vier kilometer van de camping. Ook een bezoekje aan Snowworld, waar je 365 dagen per jaar kunt skiën, is zeker de moeite waard.

Camping Oosterberg meest populaire campings in Limburg

10. Camping Oosterberg

Op Oosterberg (8,5) ontdek je het echte boerenleven. De kinderen spelen tussen de koeien en de hooibalen, terwijl jij geniet van het prachtige uitzicht. Wat een unieke ervaring! Reviewer Sarah Anne zegt: ‘Een geweldige camping. We komen hier al jaren en de kids blijven het super vinden! Je hebt letterlijk geen kind aan ze. Ze amuseren zich in de speeltuin, bij de stallen of op de kinderboerderij.’ 

Camping Osebos meest populaire campings in Limburg

9. Camping Osebos

Natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres bij Osebos in Gulpen. Want vanaf deze camping kijk je uit op de prachtige Limburgse heuvels. Een tip van Ineke: ‘Een echte aanrader is de begraafplaats in Magraten, waar Amerikaanse soldaten uit WOI en WOII begraven zijn. Zeer indrukwekkend. En natuurlijk zijn ook de grotten in Valkenburg mooi.’ Gemiddeld scoort deze camping een 8,6.

Camping VInkenhof meest populaire campings in Limburg

8. Camping Vinkenhof

Aan de voet van de Keutenberg vind je Vinkenhof. Vanaf de camping maak je de leukste uitstapjes naar bijvoorbeeld Valkenburg, waar je de grotten zeker niet mag missen, of struin langs de gezellige pleintjes en winkels. De centrale ligging, samen met de rust en ruimte, leveren deze camping een 8,6 op.

Camping Natuurkampeerterrein Hoeve Krekelberg

7. Natuurkampeerterrein Hoeve Krekelberg

Je beenspieren worden flink getraind op Natuurkampeerterrein Hoeve Krekelberg (8,9). Maar eenmaal boven beloon je jezelf met een prachtig uitzicht over de Limburgse heuvels. Een tip van de familie van Reijven: ‘Natuurmonumenten heeft in de omgeving leuke digitale wandelingen uitgezet, bijvoorbeeld op de Brunsummerheide en in de omgeving van Epen en Stevensweert. Download de app, laad de wandeling en het is net als lopen met een gids.’

Camping 't Geuldal meest populaire campings in Limburg

6. Camping ’t Geuldal

’t Geuldal is dé plek voor natuurliefhebbers. De omgeving is meer dan geschikt om te wandelen en te fietsen. Ga langs bij de receptie om een mooie route uit te kiezen. Of fiets langs de Groote Molen in Meerssen, een van de oudste graanmolens van Limburg. Na een lange fietstocht is het heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrasjes in het stadje.

Camping Landschapscamping Alleleijn meest populaire campings in Limburg

5. Landschapscamping Alleleijn

Vanaf Landschapscamping Alleleijn heb je het mooiste uitzicht over de Belgische en Nederlandse heuvels. Een bezoekje aan het Belgische stadje Aubel is zeker de moeite waard, je proeft hier de lekkerste plaatselijke gerechtjes. Elke zondagochtend is er een markt, leuk om dus dan het stadje te bezoeken.Volgens jullie verdienen de twee gastvrije campingeigenaren en de mooie plaatsen zeker een 9,3.

Camping Oda Hoeve meest populaire campings in Limburg

4. Camping Oda Hoeve

Bij Oda Hoeve (9,3) kom je helemaal tot rust. Alle faciliteiten zijn gericht op volwassenen. Ga bijvoorbeeld mee met de huifkarrentocht, geniet van de muziekavonden of van de barbecueavondjes. Ook in de omgeving is genoeg te doen. Een bezoekje aan een kasteel mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Kessel. Bezoek bijvoorbeeld kasteel Keverberg en maak kennis met de duizend jaar oude geschiedenis.

Camping Boerderij Camping De Mescherei

3. Boerderij Camping De Mescherei

Op nummer 3 van dit toplijstje vind je Boerderij Camping De Mescherei. De kinderen zijn er niet meer weg te slaan. Ze mogen meehelpen mee met het verzorgen van de kalfjes, het borstelen van de paarden en het rapen van eieren. Jullie geven deze camping een 9,5. Een tip van Willem: ‘Als je Zuid-Limburg op z’n best wilt zien, huur dan een scooter in Valkenburg en ga een dagje knooppunten toeren.’

Camping De Botkoel meest populaire campings in Limburg

2. Camping De Botkoel

Waarom De Botkoel (9,8) op nummer 2 van dit toplijstje staat? Volgens jullie komt dit door de prachtige en levendige omgeving. Nog een leuke to do tip van Carla: ‘Bezichtig de Alphabrouwerij.’ In de brouwerij leer je alles over het hele proces van de ingrediënten tot aan het biertje zelf. Leuk om daarna een biertje te proeven.

Camping Minicamping 't Gasthoes meest populaire campings in Limburg

1. Minicamping ’t Gasthoes

Ook een echte dierenliefhebber? Dan zit je bij Minicamping ’t Gasthoes (9,9) helemaal goed! Er zijn paarden, vogels en koeien. Er is ook genoeg te doen in de omgeving. Zo maak je de mooiste fietstochten. Na een lange dag op de fiets is het heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrasjes in mooi Maastricht.