De 11 populairste campings van Pays de la Loire

Redactie - 4 maart 2019

De 11 populairste campings van Pays de la Loire

Redactie - 4 maart 2019

De Franse regio Pays de la Loire staat bekend om de groene natuur en de mooie fiets- en wandelroutes. Van een uitdagende route door de bergen tot aan een vlakke tocht langs de kust. Na een actieve dag keer je terug naar de camping. Zoover deelt de elf populairste campings van de Pays de la Loire met jou.

Camping Capfun Le Zagarella populaire campings van de Pays de la Loire

11. Capfun Le Zagarella

Op Capfun Le Zagarella vind je vooral mobile homes en weinig staanplaatsen. Jullie zijn erg te spreken over de zwembaden met spectaculaire glijbanen. Zo is er zelfs een trechterglijbaan! In het restaurant kun je een goed hapje eten en wordt er eens per week een mosselavond georganiseerd. Vers uit de zee is dat natuurlijk genieten geblazen. Deze camping ontvangt gemiddeld een 7,7.

Camping Yelloh! Village Le Pin Parasol populaire campings van de Pays de la Loire

10. Yelloh! Village Le Pin Parasol

Yelloh! Village Le Pin Parasol (7,8) is een grote camping, die bestaat uit twee delen. Het ene deel is supermodern, je vindt er zelfs een fitnessruimte en een zwembad, dat er volgens jullie uitziet als een wellness. Het sanitair is overal schoon en voor de kinderen zijn er mooie speelplaatsen over de hele camping te vinden.

Camping Le Fief populaire campings van de Pays de la Loire

9. Le Fief

Vanuit Le Fief heb je het strand op loopafstand. Mocht je een duik in zee liever overslaan, dan zal het je aan waterpret nog steeds niet ontbreken. Er is, naast de buitenzwembaden, namelijk ook een binnenzwembad. Le Fief ontvangt een 8,1 en ligt in St. Brevin les Pins, een toeristisch dorp waar je je goed kunt vermaken.

Camping Les Brunelles populaire campings van de Pays de la Loire

8. Les Brunelles

Wauw! Wat een mooi waterpark heeft Les Brunelles. Terwijl de kids zich uren vermaken in het water, relax jij op een ligbedje onder de palmen of dompel je je onder in de jacuzzi. De camping scoort gemiddeld een 8,1 en het zwembad een dikke 9,4.

Camping RCN La Ferme du Latois populaire campings van de Pays de la Loire

7. RCN La Ferme du Latois

Gezellig samenzijn staat centraal tijdens een vakantie op RCN La Ferme du Latois. Neem plaats aan de lange tafel met andere campinggasten tijdens de table d’hôte of de pannenkoekenavond. Vers eten en gezelligheid! Jullie raden deze camping aan voor een familievakantie met kids tot een jaar of dertien. Naast een Zilveren Zoover Award ontvangt de camping een 8,1.

Camping Yelloh! Village La Chênaie populaire campings van de Pays de la Loire

6. Yelloh! Village La Chênaie

Yelloh! Village La Chênaie (8,3) is een paradijs voor kinderen. De kinderboerderij, trampoline en springkussens zijn volgens jullie de favoriete plekjes van de kids. Om de animatie trouwens niet te vergeten. Want al spreken de animateurs Frans, jullie zijn positief over de shows en activiteiten die zij organiseren. Wil je er even tussenuit? Er gaat een pendelbus naar Pornic!

Camping Village de Vacances la Guyonnière populaire campings van de Pays de la Loire

5. Village de Vacances La Guyonnière

Village de Vacances La Guyonnière heeft Nederlandse eigenaren en animatie. Reviewer Angelique over het eten: ‘De paella- en de mosselavond zijn super. Heerlijk gegeten.’ Maar volgens jullie kun je in het restaurant altijd goed eten. Deze camping scoort een 8,5.

Camping Domaine de la Brèche populaire campings in de Pays de la Loire

4. Domaine de la Brèche

Op Domaine de la Brèche (8,6) verblijf je niet tussen alleen maar Nederlanders, want deze camping is ook populair onder Fransen en Engelsen. Zowel met gezin als met partner zit je hier goed. Altijd al eens willen boogschieten? Er is een speciaal boogschietplein! Verder zijn jullie enthousiast over de ponyranch op de camping.

Camping La Garangeoire populaire campings van de Pays de la Loire

3. La Garangeoire

La Garangeoire (8,7) in St. Julien des Landes is een bijzonder plekje. Er wordt veel rekening met het milieu gehouden en de camping is erg groen. Dat wordt écht vakantie, dankzij de natuurrijke omgeving én activiteiten. Wat dacht je van een lesje yoga? Dit wordt gegeven door een echte yogalerares.

Camping Sandaya Le Littoral populaire campings van de Pays de la Loire

2. Sandaya Le Littoral

Ben je dol op gezellige lange zomeravonden? Dan ben je bij Sandaya Le Littoral aan het juiste adres. De avonden staan namelijk in het teken van entertainment. De shows duren tot middernacht. Voor een dagje zandstrand rijd je zo’n tien minuutjes, maar op loopafstand ligt wel een rotsstrand. Erg leuk om er te klimmen, te klauteren en krabben te vangen! Deze Sandaya camping ontvangt een dikke 8,9 en eindigt op nummer 2.

Camping La Bretonnière populaire campings van de Pays de la Loire

1. La Bretonnière

Met een ronde 9 staat La Bretonnière op nummer 1. Jullie schrijven dat de staanplaatsen enorm ruim zijn. Huur je een accommodatie, dan grenst deze in sommige gevallen aan de visvijver. Voor jonge kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, maar na elf uur ’s avonds is het rustig.