De 10 populairste vakantieparken in België die het best scoren op ligging

Redactie - 19 december 2018

De 10 populairste vakantieparken in België die het best scoren op ligging

Redactie - 19 december 2018

Uitwaaien aan zee of wandelen door de bossen: natuurliefhebbers hoeven niet ver weg. In dit blog zetten wij de tien populairste vakantieparken in België die het best scoren op ligging voor je op een rijtje!

Sunparks De Haan aan Zee, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Sunparks De Haan aan Zee

10. Sunparks De Haan aan zee

Uitwaaien aan de Belgische kust bij Sunparks De Haan aan zee (7,6). De huisjes liggen aan het water en hebben een eigen tuin. Ideaal voor de kids! Die zich trouwens ook prima vermaken in de grote sporthal. Je kunt hier zelfs boogschieten en bowlen. Dit vakantiepark ligt bovendien op één kilometer van het strand.

Sunparks Oostduinkerke aan Zee, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Sunparks Oostduinkerke aan Zee

9. Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Ook de nummer 9 in dit toplijstje is een Sunparks vakantiepark. Oostduinkerke aan Zee scoort een 7,7 en wordt door reviewers omschreven als een geschikte plek voor een gezinsvakantie. De ligging is top voor het maken van uitstapjes. Absolute aanraders zijn Brugge (45 kilometer) en Oostende (26 kilometer).

Center Parcs Erperheide, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Center Parcs Erperheide

8. Center Parcs Erperheide

Waterratten zitten goed bij Center Parcs Erperheide. Je kunt het hele jaar door roetsjen van de glijbaan in het verwarmde indoor zwembad. Of liever gezegd: het waterpark. De kleintjes vermaken zich in de peuterbaden. Je vindt Erperheide net over de grens in Peer. Het vakantiepark won een Zoover Award en scoort een dikke 8.

Landal Village l'Eau d'Heure, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Landal Village l’Eau d’Heure

7. Landal Village l’Eau d’Heure

In Henegouwen vind je Landal Village l’Eau d’Heure (7,2). Je hoeft niet te kiezen, want alles wat de natuur te bieden heeft, vind je hier. Van water tot bos. Adrenalinejunkies kunnen tokkelen over het meer en de kids kunnen klimmen en klauteren in het klimbos. Reviewer Petra: ‘We zijn verliefd geworden op de omgeving. We komen zeker terug om te fietsen.’

Molenheide, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Molenheide

6. Molenheide

Vakantiepark Molenheide scoort gemiddeld een 8,2. De bungalows zijn in 2018 gerenoveerd, en ruim en schoon. Kies je voor een villa? Dan heb je zelfs je eigen sauna! De locatie is echt uniek. Het vakantiepark grenst aan het Wildpark waar de hertjes rondhuppelen.

Parc Les Etoiles

Parc Les Etoiles

5. Parc Les Etoiles

De meest recente review van Helen verklaart meteen de nummer 5 positie van dit vakantiepark: ‘De huisjes liggen op een prachtige locatie met uitzicht over de Maasvallei.’ Ook rondom je accommodatie heb je genoeg ruimte en privacy. Parc Les Etoiles scoort een 8,1.

Center Parcs De Vossemeren, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Center Parcs De Vossenmeren

4. Center Parcs De Vossenmeren

Midden in de natuur van Lommel vind je Center Parcs De Vossenmeren (8,5). Ga je hier heen met de kids, houd er dan rekening mee dat je ze de hele dag niet ziet. Waterpret in Aquamundo of op ontdekkingstocht in de Discovery Bay: ze kunnen hun geluk niet op hier.

Landal Mooi Zutendaal, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Landal Mooi Zutendaal

3. Landal Mooi Zutendaal

We zijn alweer aangekomen bij de top 3, die we aftrappen met Landal Mooi Zutendaal. Een ideaal vakantiepark als je graag een bezoek brengt aan steden en highlights. Het drielandenpunt, Maasmechelen en Hasselt liggen allemaal op een steenworp afstand! Dit park scoort gemiddeld een 8,6.

Sunclass Durbuy

Sunclass Durbuy

2. Sunclass Durbuy

Rustzoekers zitten goed in Sunclass Durbuy. Hier overnacht je in sfeervolle houten bungalows. De accommodaties staan op palen en hebben wat weg van een boomhut. Als je hier uit het raam kijkt, dan zie je niets anders dan bos. Dit vakantiepark wordt beoordeeld met een 7 en ligt in Durbuy.

Landal Village les Gottales, populairste vakantieparken in België die het beste scoren op ligging en locatie

Landal Village les Gottales

1. Landal Village les Gottales

Het nummer 1 vakantiepark ligt in Luik. Landal Village les Gottales (7,7) blinkt dan ook echt uit in zijn ligging. Je hebt een fantastisch uitzicht op het heuvelachtige en groene landschap. Het park zelf is pittoresk en gezellig met de witgepleisterde huisjes met houten gevels en een oud torentje als middelpunt.

Ook op een vakantiepark in België geweest en wil je delen hoe het was? Schrijf een review op Zoover.