Daar aan de kust: de mooiste plekjes in Nederland voor een dagje strand

Redactie - 14 juni 2020

Daar aan de kust: de mooiste plekjes in Nederland voor een dagje strand

Redactie - 14 juni 2020

Genieten op het strand, wandelen in een gezellige kustplaats, ravotten door de duinen of een combinatie van allemaal … Met totaal ongeveer 523 kilometer kustlijn vind je in Nederland altijd wel een plek om een heerlijke strandvakantie te houden. Het weer moet wel meezitten voor een stranddag, maar is het eens een keer wat minder dan is er ook nog genoeg te doen.

Daar aan de kust: de mooiste plekjes in Nederland: Zoutelande

De Zeeuwse kust

Zeeland! Uitgestrekte stranden met over het algemeen nét iets beter weer dan in de rest van de Nederlandse strandbestemmingen. Dat de Nederlanders daarom graag naar stranden in Zeeland gaan is niet zo gek, want uit onderzoek van Weeronline blijkt inderdaad dat deze regio de meeste zonuren van Nederland heeft. En daarnaast heeft de provincie Zeeland nog eens heel erg leuke steden en stadjes. Denk bijvoorbeeld aan Middelburg, Vlissingen of Veere. Dé ideale combinatie dus voor een lang weekend weg of een zomerse strandvakantie. Een van mooiste stranden aan de Zeeuwse kust vind je in Zoutelande. Het strand krijgt van de reviewers op Zoover al jaren hele hoge beoordelingen. Overnachten direct aan het strand kan in het Vakantiepark LARGO Noordzee Resort Vlissingen.

Daar aan de kust: de mooiste plekjes in Nederland: Waddeneilanden Texel

De stranden van de Waddeneilanden

Uitstrekte en eindeloos grote stranden op de Waddeneilanden. Van het  grootste Waddeneiland Texel tot het autoloze Vlieland. Hier word je echt totaal ontspannen van. Schiermonnikoog heeft de eer om een van de breedste stranden van Europa te zijn en een van de schoonste van Nederland. Leuk om te doen op een wat minder zonnige dag: een strandjutsessie met een strandjutter.

Dorpen aan zee in Nederland - Bergen aan Zee

De kust van Noord-Holland

De stranden bij Bergen aan Zee en Egmond aan Zee zijn breed en uitgerekt. Beide plaatsen hebben zelf ook nog genoeg te bieden, zoals het Zee Aquarium in Bergen aan Zee waar de kids hun ogen zullen uitkijken. In Egmond aan Zee voert museum De Broekerveiling je terug naar een groentenveiling van vroeger en kun je elke vrijdagavond een rondleiding krijgen in de historische vuurtoren. Nog een tip: het strand van St. Maartenszee in de buurt van Schagen. Het strand van St. Maartenszee viel vorig jaar net buiten de top 10, maar blijkt dit jaar één van de beste van Nederland te zijn! Je vindt het dorpje in Noord-Holland in de buurt van Schagen. In de reviews is vooral te lezen dat het strand lekker rustig en enorm ruim is.

Daar aan de kust: de mooiste plekjes in Nederland: Noordwijk

Stranden in Zuid-Holland

Vanuit Den Haag kun je natuurlijk naar het altijd drukke Scheveningse strand. Wil je een iets rustiger strand, ga dan een paar kilometer verderop naar Kijkduin waar je ook heerlijk over de paadjes door de duinen kunt fietsen. Ook een mooi en rustig strand vind je bij Wassenaar: de Wassenaarseslag. Goed voor een dagje zonnen of een lekkere duinwandeling in het duingebied.
De big 5 ontdekken in Nederland? Ga in Noordwijk op safari met Staatsbosbeheer en ontdek reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden. En overnachten in Noordwijk? Dat kan voor een scherpe prijs in het 4 sterren Golden Tulip Noordwijk Beach hotel. Aanrader!

De 10 mooiste stranden van Nederland in een overzicht

Benieuwd of jouw favoriete strand in de top 10 staat? Dat zie je hieronder. Bijzonder is dat ook dit jaar de populaire stranden van Scheveningen en Zandvoort niet terugkomen in de top 10.