Waarom een cruise op je bucketlist thuis hoort

Redactie - 15 september 2019

Waarom een cruise op je bucketlist thuis hoort

Redactie - 15 september 2019

Staat er bij jou een cruise op je bucketlist? Zo ja, dat snap ik direct. Niet? Lees dan maar eens even verder en je zult zien dat ook jij een dergelijke vakantie op je wensenlijstje zet.

cruise op je bucketlist

Cruise op je bucketlist: want dit zijn de mooiste cruiseroutes ter wereld

Kiezen is bijna onmogelijk, welke route spreekt jou het meeste aan? Varen met de warme zon aan de hemel, of oog in oog staan met schattige pinguins?

Caraïben

De Amerikaanse MaagdeneilandenSt. MaartenMexicoJamaica, de Bahama’s… En ga zo maar door! Deze prachtige exotische bestemmingen kun je allemaal bezoeken tijdens een Caraïbische cruise. Er zijn meerdere combinaties mogelijk en je kunt de trip natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Eén ding is gegarandeerd tijdens een cruise in dit gebied: je kunt heerlijk genieten van de zon!

Noorse fjorden

Het fijne van een cruise naar de Noorse fjorden is dat je gewoon in Nederland kunt opstappen. Vanuit Amsterdam en Rotterdam vertrekken er verschillende schepen richting het noorden van Europa. Eenmaal daar kun je genieten van watervallen, hoge bergen en heldere wateren.

Antarctica

Je kunt verschillende routes varen om de wondere witte wereld van Antarctica te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pinguïns en zeehonden spotten op de Zuid-Shetlandeilanden? Vertrekken doe je meestal vanuit het Zuid-Argentijnse dorpje Ushuaia. Daar begint de magische trip die je eigenlijk ooit eens gedaan moet hebben!

Fjorden cruises Aida Luna

Een bijzondere cruise door Europa? Doen!

Twijfel je nog steeds of een cruise op je bucketlist een goed idee is, zoek het dan wat dichter bij huis. Kies voor een bijzondere cruise door Europa als voorproefje op een reis verder weg.

Over de Donau tot aan de Zwarte Zee

Terwijl jij lekker op je zonnebedje van je zoveelste cocktail geniet, draagt een cruiseschip je door maar liefst zeven verschillende landen. Je ervaart onder andere romantisch WenenBelgrado, Roussé, Novi Sad, het prachtige Boedapest en monumentaal Bratislava. Een veelzijdige cruise die indrukwekkende culturele steden en intense natuur combineert.

De ruwe Baltische zee

De Baltische zee is een relatief onontdekte parel. De schuimkoppen van deze ruwe zee rollen in maar liefst negen landen van Centraal Europa en Noord-Europa aan het strand.

Port weetjes over Portugal

Dwars door de Dourovallei in Portugal

Europa barst van de prachtige rivieren, de Douro is er daar zeker één van. Vanaf Porto ontdek je de wonderschone rivier vanaf het cruiseschip. Je geniet hier vol van de adembenemende uitzichten op het water, de wijngaarden, dorpjes en steden.

Nog een paar nachtjes Portugal aan cruise-avontuur plakken? Drie tips:

Appartement Serviced Apartments Boavista Palace 
Hotel Pousada do Porto-Palácio do Freixo 
Hotel Quality Inn Porto

Meest bijzondere cruises voor op je bucketlist

Klinkt allemaal goed, toch? Wat zeg je? Je zet nog steeds geen cruise op je bucketlist? Wacht dan maar totdat je deze bijzondere cruises hebt gezien.

Ultraluxe cruisen naar Antarctica

Een onderzeeboot, twee helikopters, e-bikes en kajaks. De gloednieuwe Scenic Eclipse noemt zich niet voor niets ‘’s werelds eerste ontdekcruise’. Het superluxe cruiseschip neemt je mee van Argentinië naar Antarctica en weer terug.

Het grootste cruiseschip ter wereld

Het grootste cruiseschip ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Deze reus is van dezelfde rederij als onze nummer 5: Royal Caribbean. En hij vaart onder de naam Symphony of the Seas. Ook hier weer een lange glijbaan, mét water deze keer. De verbluffende cijfers zeggen alles: het schip heeft 22 restaurants, 24 zwembaden, 18 dekken, 24 liften, een park met 20.000 planten, 2.759 cabines en ruimte voor 9.000 mensen. Kortom: een stad op zee!