China opent megavliegveld onder Peking

Redactie - 30 september 2019

China opent megavliegveld onder Peking

Redactie - 30 september 2019

De Chinese president Xi Jinping heeft in Daxing een volledig nieuw vliegveld, het Beijing Daxing International Airport, officieel geopend. Het megavliegveld, zo’n 50 kilometer ten zuiden van hoofdstad Peking moet 45 miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren en tegen 2040 uitgebreid zijn naar 100 miljoen reizigers per jaar.

Beijing Daxing International Airport

Het vliegveld, dat vanwege zijn zes vertakkingen ook wel de zeester wordt genoemd, is naar oppervlakte van de gebouwen het grootste in de wereld. Het heeft de afmeting van honderd voetbalvelden. China is pas vier jaar geleden met de bouw van de luchthaven begonnen. Het project kostte 120 miljard yuan, ruim 15 miljard euro, en met alle trein- en wegverbindingen erbij 400 miljard yuan.

Het bestaande vliegveld van Peking begroet al zo’n 100 miljoen passagiers per jaar. De grote derde terminal werd in 2008 in aanloop naar de Olympische Spelen in gebruik genomen.

Peking De Verboden Stad

De Verboden Stad

Peking

Peking (ook wel Beijing genoemd) is de hoofdstad van China. Het is een van grootste steden ter wereld met ruim twintig miljoen inwoners. Jaarlijks trekt de stad miljoenen internationale en nationale toeristen. Peking is een stad van contrasten. Oude Chinese gebouwen wisselen gigantische futuristische gebouwen af. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Peking is De Verboden Stad. Vroeger had De Verboden Stad een belangrijke bestuurlijke functie. Daarom mocht het alleen door de keizer en zijn familie bezocht worden. Tegenwoordig mogen toeristen er ook een kijkje nemen.