Staan deze unieke kerstervaringen al op je bucketlist?

Redactie - 6 december 2018

Staan deze unieke kerstervaringen al op je bucketlist?

Redactie - 6 december 2018

It’s beginning to look a lot like Christmas. De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Wil je dit jaar op een bijzondere manier Kerst vieren? Wij hebben 6 onvergetelijke kersttripjes voor je op een rij gezet.

Beeld: via Pixabay: Geralt

Kerstshoppen in magisch New York

New York, New York! Nergens anders kun je zo goed de kerstsfeer proeven als in New York. Door de miljoenen lichtjes straalt de stad tijdens de kerstperiode als nooit tevoren. Bind tijdens je stedentrip de schaatsen onder voor een rondje over de ijsbaan in Central Park, bewonder de gigantische kerstboom op Rockefeller Center of doe je kerstinkopen in de rijkelijk versierde warenhuizen. Het warenhuis Macy’s heeft zelfs een verdieping omgetoverd in een magisch kerstdorpje: Macy’s Santaland.

Beeld: via Pixabay: Janeb13

Het noorderlicht zien vanuit een glazen iglo

Het noorderlicht zien, staat bovenaan menig bucketlist. Rond Kerst is dit natuurlijke lichtspektakel misschien wel extra magisch. Vier daarom dit jaar Kerst midden in de sneeuw van Fins Lapland. Bij Hotel Kakslauttanen Iglo Village slaap je in een glazen iglo, zodat je het noorderlicht zo vanuit je bed kunt bewonderen. Echt een aanrader volgens reviewer Patrick: ‘Wij logeerden in een glasiglo. Dit is zeker een aanrader als je het noorderlicht vanuit uw bed wil bekijken. Het eten is er zeer lekker, de mensen zijn er zeer sympathiek.’

Beeld: via Pixabay: sqv7n

De kerstman bezoeken in Rovaniemi

En als je dan toch in Finland bent, plan dan meteen een uitstapje naar Santa Claus Village in Rovaniemi. Laat je betoveren door de twinkelende lichtjes, de besneeuwde daken, de kerstelfjes en rendieren. In dit dorp is het elke dag van het jaar Kerstmis. Niet zo gek, want het is de officiële verblijfplaats van de kerstman. Je kunt hem ontmoeten in zijn kantoor. Als dat geen onvergetelijke kerstervaring is!

Beeld: via Unsplash: Norman Tsui

Een sledetocht maken met rendieren

We blijven nog even in Lapland voor een bijzondere kerstervaring. Namelijk een magische sledetocht door de sneeuw. Stap in een slee en laat je rondrijden door je eigen rendier. Het is zelfs mogelijk om mee te gaan met een meerdaagse sledetocht. Een echt kerstavontuur!

Beeld: via Pixabay: Philip Base

Een betoverende Kerst vieren in Disneyland Parijs

Liever iets dichter bij huis de kerstsfeer proeven? Boek dan een tripje naar Disneyland Parijs. Laat je betoveren door de fantastische kerstparades en – shows, de fonkelende lichtjes, de kerstliedjes die overal klinken en de Disneyfiguren in kerstoutfit. Een magisch kerstfeest voor jong en oud. Een dagje Disneyland Parijs is natuurlijk veel te kort. Blijf daarom lekker slapen bij Disney’s Hotel New York.

Beeld: via Pixabay: Skeeze

Met de trein door de Zwitserse Alpen

Een bijzondere reis maken tijdens de feestdagen? Ontdek winters Zwitserland op een onvergetelijk manier: met een treinreis in kerstsfeer. Stap in de beroemde Glacier Express of de Bernina Express voor een tocht door het besneeuwde berglandschap. Een van de mooiste treinreizen ter wereld. Vanuit je knusse, lekker verwarmde treincoupé zie je de besneeuwde Alpentoppen langzaam aan je voorbij trekken. Van dit magische winterwonderland kom je gegarandeerd in de kerstsfeer.

Heb jij nog tips voor een ultieme kerstervaring? Laat dan hieronder een reactie achter.