5 bijzondere dingen om te doen in Egypte

Redactie - 14 maart 2020

5 bijzondere dingen om te doen in Egypte

Redactie - 14 maart 2020

Er zijn zoveel leuke dingen om te doen in Egypte. Natuurlijk bezoek je culturele schatten zoals de Piramiden van Gizeh in Caïro, de koningsgraven in Luxor en de mystieke tempels van Abu Simbel in het zuiden van Egypte. Maar wil je echt iets bijzonders doen, dan moet je even weg van de gebaande paden. Met deze activiteiten ontdek je écht unieke plekken in Egypte.

Piramide van Cheops Egypte

Doen in Egypte: beklim de koningsgalerij in de ‘Grote Piramide’

Heb je een vakantie Egypte gepland, dan ga je natuurlijk naar de Piramiden van Gizeh in Caïro. Maar wist je ook dat je ín de Piramide van Cheops kunt? De binnenkant van de ‘Grote Piramide’ bestaat uit een enorm gangenstelsel met steile trappen en dit is misschien wel de piramide met de meeste mysteries van allemaal. De klim naar boven brengt je naar de grafkamer waar je direct onder de schatkamer staat. Stel je eens voor wat voor schatten er boven je hoofd liggen!

Wadi el Hitan Egypte

Ontdek een prehistorische zee in de woestijn

Ontdek El Fayoum, oftewel de tuin van Caïro. De inwoners in het oasegebied leven van de landbouw en de vis die zij vangen in het Qarun meer. Dit grote zoutwatermeer strekt zich uit over een groot deel van de oase. In Wadi el Hitan vind je het bewijs dat er in de droge woestijn honderden miljoenen jaren geleden een enorme oceaan was. Meer dan 400 skeletten van prehistorische walvissen zijn door de droogte en hitte van de woestijn goed bewaard gebleven. Nergens ter wereld vind je een plek als El Fayoum en dat maakt het een van de bijzonderste dingen om te doen in Egypte.

Khan-el-Khalili Egypte

Khan-el-Khalili markt

Khan-el-Khalili is de grootste, kleurrijkste en misschien ook wel de oudste souk ter wereld. Met een wirwar aan kraampjes vol kleurrijke kruiden, Perzische tapijten, kleding, waterpijpen, winkeltjes van kleermakers en theecafés. Vroeg opstaan hoeft niet, ga er naartoe aan het einde van de middag, dan komt de souk tot leven en gaan de winkeltjes open.

Feluccatocht Egypte

Traditionele feluccatocht Egypte

Het hoort er natuurlijk bij als je een rondreis Egypte maakt: een feluccatocht over de Nijl. Vaar ‘s ochtends vroeg uit op de traditionele zeilboot en geniet van een mooie tocht. Zo’n feluccatocht is vrij basic, maar de ervaring maakt het gebrek aan voorzieningen helemaal goed.

Duiken Safaga Egypte

Duiken in Safaga

In de categorie minder toeristisch, maar daardoor niet minder spectaculair hebben we er nog eentje voor je. Safaga is een klein havenstadje in het zuiden van Hurghada. Indrukwekkende koraalriffen met een waanzinnig mooie onderwaterwereld van pijlstaartroggen, haaien en grote scholen felgekleurde vissen. Vanuit Safaga kun je ook een dagtrip maken naar bijvoorbeeld Caïro, Luxor of Aswan.

Hotels Egypte

Heb jij plannen voor een vakantie naar Egypte? Misschien kan je bij een van onderstaande accommodaties op Zoover nog wel een scherpe aanbieding scoren:

Zie jij jezelf al liggen aan het zwembad van Hotel Jungle Aqua Park. Reviewer Agnes vierde onlangs vakantie in dit geweldige hotel in Hurghada: ‘Wil je een onbezorgde vakantie op een prachtig park? Dan moet je zeker hierheen! Wij hebben een fantastische week gehad: ontzettend goede service, vriendelijk personeel, prachtig resort, genoeg en gevarieerd eten, overal kun je lekker zitten en wat drinken. Ook voor jonge kinderen is het ideaal, er is een mooie speeltuin en animatie is super leuk! Wij komen hier zeker weten terug!’