Bali is áltijd een goed idee. De mooie stranden, de groene rijstvelden, unieke cultuur en heerlijk eten: genieten is gegarandeerd! Wil je het eiland op z’n mooist ontdekken, dan is een reis naar Bali in het najaar of de winter een aanrader. Waarom dit de beste reistijd is? Lees snel verder!

Beste reistijd Bali rijstvelden

Het is een stuk rustiger

Op Bali is het hoogseizoen in onze zomermaanden. Uit de hele wereld komen toeristen naar Bali om dit prachtige eiland te bewonderen. Bali is populair en dat betekent dat het er in juli en augustus flink druk kan zijn. Naar Bali reizen in het najaar en de winter betekent dat je de grootste drukte ontwijkt en in alle rust de mooiste plekken van het eiland kunt ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het in de kerstvakantie ook druk is.

Het is goedkoper

Ter plekke is Bali helemaal niet duur, maar de vliegtickets zijn meestal wel prijzig. Zeker in de dure zomermaanden. In het najaar en de winter kun je veel beter geprijsde tickets krijgen. Voor je het weet zit je voor een prikkie op Bali. Wil je slapen in een gaaf hotel? Mooi, want qua accommodatie kun je in het laagseizoen prima deals scoren. Extra fijn op een eiland als Bali, waar het werkelijk barst van de meest fantastische hotels. Jullie raden Bungalow Villa Tanjung Mas in Sanur en Villa Pelangi in Lovina aan. Zie je jezelf al zitten bij je infinity pool tussen de rijstvelden, met een cocktail in je hand?

Beste reistijd Bali vulkaan

Je ontloopt de Nederlandse kou

De dagen worden langer, het wordt kouder en het is inmiddels al weer lang geleden dat je een zonnestraaltje hebt gezien. De Nederlandse herfst en winter zijn het ideale moment om de zon op te zoeken op Bali. Het is er het hele jaar door gemiddeld 28 graden. Laat die winterdip lekker thuis en ga genieten van de zon om weer helemaal opgeladen terug te keren naar het koude Nederland.

Het regenseizoen valt erg mee

Van november tot en met april is het regenseizoen op Bali, maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Op Bali kun je ook dan prima vakantie vieren. Regenseizoen betekent vooral dat er regelmatig flinke buien vallen. De zon laat zich nog steeds vaak zien en tijdens een regenbui koelt het lekker af. En een regenachtige dag op Bali betekent dat je het ultieme excuus hebt om heerlijk een dagje door te brengen in een van de vele betaalbare spa’s. Helemaal niet verkeerd! Wat denk je van Hotel Bali Tropic Resort & Spaop het eiland Nusa Dua, waar je terecht kunt voor een traditionele Balinese massage, facials en bodyscrubs? Genieten!

 

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

11 september - 2019

Reacties