Zoover onthult de best bewaarde geheimen van Turkije

Redactie - 10 maart 2020

Zoover onthult de best bewaarde geheimen van Turkije

Redactie - 10 maart 2020

Turkije is een van ’s werelds meest populaire vakantiebestemmingen. In plaats de oude vertrouwde plekken, kun je ook een tripje naar deze vier minder bezochte, maar fantastische, plekken in Turkije maken. Zoover onthult de best bewaarde geheimen van Turkije.

Lycian Way Turkije

Wandelen in Turkije: Lycian Way

Kies in plaats van een all-inclusive vakantie eens voor een actieve vakantie in Turkije. Wandelschoenen aan, rugzak op en gaan! De Lycian Way wordt gezien als een van de mooiste wandelroutes ter wereld. Het 400 kilometer lange wandelpad loopt van het westen van het land vanaf Fethiye naar Antalya. De route voert je via grillige natuurverschijnselen vlak langs de Mediterrane zee en wordt bewegwijzerd door rode en witte strepen. De route doet een aantal bekende plaatsen aan, waaronder Sidyma, Kas, Karaoz en de ruïnes van Patara Lycia.

Mardin Turkije

Mardin: hét openluchtmuseum van Turkije

Genesteld langs de zuidoostelijke grens van Turkije met Syrië, is Mardin het Turkse antwoord op Jeruzalem. De eeuwenoude stad met huizen van glanzend leisteen, spectaculaire vergezichten is een mozaïek van volkeren uit Koerdische, christelijke en Syrische nederzettingen. Schuifelend door de stoffige bestrate wegen van het centrum, kun je niet anders dan te voelen alsof je door een openluchtmuseum doolt. Een smeltkroes van etniciteiten als deze betekent dat Mardin vele uitstekende gerechten te bieden heeft. Je moet zeker de cevizli sucuk – walnoten gedipt in druivenmelasse – proberen.

Nemrut Dağı Turkije

Werelderfgoed in Turkije: Nemrut Dağı

Nemrut Dağı behoort tot de meest bijzondere archeologische vindplaatsen ter wereld. Deze bergtop in Oost-Turkije is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen vanwege het eeuwenoude religieuze complex dat hier te vinden is. Op de 2150 meter hoge berg staat een 50 meter hoge grafheuvel in de vorm van een piramide. Dit is waarschijnlijk de graftombe van koning Antiochus Theos die in het jaar 40 v. Chr. stierf. Voor de graftombe staan kolossale stenen sculpturen. Van de koning zelf maar ook van leeuwen, adelaars en verscheidene Griekse goden. Waaronder wereldberoemde zoals Zeus, maar ook minder bekende zoals Tyche en Mithras. Nemrut Dağı is vanwege de ligging een mooie plek om de zonsopgang te bewonderen.

Ölüdeniz Turkije

Ölüdeniz: het mooiste strand ter wereld

Ölüdeniz aan de Zuid-Egeïsche Zeekust wordt vaak genoemd in lijstjes van de mooiste stranden ter wereld. De blauwe lagune en het witte strand vormen de perfecte omgeving om van je vakantie in Turkije te genieten. Deze ongerepte badplaats is beschermd gebleven tegen de hoogbouw van hotels en appartementen. Dit in tegenstelling tot andere Turkse badplaatsen. De naam van het strand betekent ‘zee der doden’ en komt voort uit een legende over twee geliefden.

Wil jij deze best bewaarde geheimen met eigen ogen zien? Boek dan een vakantie naar Turkije. Wij tippen deze accommodaties om te overnachten in Turkije:

Lekker slapen doe je bij Babylon Gardens. Het appartement in Özdere aan de Egeïsche Zee krijgt van vakantieganger M. Heykamp een dikke 10: ‘Dit was voor ons een geweldige vakantie. Babylon Gardens is echt een perfecte plaats om tot rust te komen. Het personeel is super vriendelijk en doet er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Het appartement is erg ruim, schoon en voorzien van airco. Echt helemaal top locatie.’