Spanje zucht al dagen onder extreem slecht weer. Regen, wind en sneeuw zorgen voor veel overlast.

Tossa de Mar vol schuim

In de Spaanse badplaats Tossa de Mar heeft sterke wind zeeschuim door de straten geblazen. En dat geeft een wel heel zeldzaam beeld van de stad. Het geelwitte schuim is op sommige plekken wel een meter hoog en laat zich lastig opruimen, zo is te zien op video’s die op sociale media te zien zijn.

Tot wel een meter hoog

Vooral het oude centrum van Tossa de Mar, gelegen in de provincie Girona, heeft de volle laag gekregen. Lokale autoriteiten stellen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Op beelden is te zien hoe een vrouw haar huis probeert binnen te gaan, terwijl ze tot haar middel in het schuim staat.

Populaire vakantiebestemming: Tossa de Mar

Normaal gesproken is het oude centrum van Tossa de Mar een populaire plek onder vakantiegangers. Na een flinke klim kom je aan in ‘Vila Vella’, het oude centrum dat omringd is door een eeuwenoude stadsmuur. Je geniet hier van een geweldig uitzicht over Tossa de Mar, als het niet vol schuim ligt natuurlijk…

Toen vakantieganger Miriam in Tossa de Mar was, in hotel Premier Gran Hotel Reymar & Spa, was het ook niet zulk mooi weer: ‘Een geweldig hotel. Werkelijk aan alles is hier gedacht… Bij aankomst een fles prosecco, shampoo, tandenborstels, badslippers, waterkoker met koffie en thee staan klaar. Iedere dag schoonmaak van de kamer incl schone handdoeken. Handoeken service bij het zwembad, kluisjes voor je spullen. Bij slechter weer stonden de paraplu’s al klaar voor de gasten. Een ontbijt waar alles te verkrijgen is. Kortom, top!!

Vakantieganger Angela komt graag in de Spaanse badplaats en overnacht dan in hotel Golden Bahia de Tossa: ‘Een goed hotel met ontzettend aardig personeel. We komen er al jaren. Er worden allerlei dingen georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Spelletjes bij het zwembad, avondshows, bingo en nog veel meer. Geen handdoekenrace en super service. Goed eten en heel veel keuze. Nette kamers en elke dag schoonmaak. We gaan hier zeker weer naar terug.

Bron: ANP

Uitgelichte berichten

Laurien

Redacteur

24 januari - 2020

Reacties